Gamen met een budget pc

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Welke onderdelen heb ik minimaal nodig

Wil jij graag een game pc, maar heb je geen groot budget dan zit je hier aan het goede adres. Want wat heb je nu eigenlijk nodig om met de benodigde frames per second (fps) te kunnen gamen? Als je denkt aan een goede game pc zit je al snel aan 2500 euro. Toch is de aankoop van een gaming pc altijd duur, wil je iets redelijks zit je ook al snel aan de 1000 euro. Weet jij niet welke onderdelen belangrijk zijn, dit artikel gaat je helpen!

Welke games

Als je wil gaan gamen op budget, is het altijd belangrijk om na te gaan welke games je nu eigenlijk wilt spelen, zwaardere games of lichtere games,. Natuurlijk heeft dit veel invloed op de kosten. Hoe hoger je frames hoe fijner de game aanvoelt en hoe beter jouw gaming ervaring is. Zwaardere spellen vereisen betere componenten om de benodigde fps te halen. Speel je op een budget pc, dan heb je vaak slechts tussen de 30 en 60 fps en dit is erg laag om zwaardere spellen fijn te kunnen spelen, dus heb je een betere pc nodig. Lichtere spellen kunnen heel goed met een budget pc gespeeld worden. In deze games kun je met een budget pc toch een goede 100-150 fps halen. Het gaat allemaal om het spel dat je wil spelen dat bepaalt welke onderdelen in jouw pc moeten zitten. Het is altijd handig om uit te gaan van het zwaarste spel dat je misschien wil spelen. Het is zonde als je onderdelen moet vervangen omdat je smaak in spellen is veranderd.


Pc onderdelen

Elk onderdeel van de pc heeft zijn eigen kwaliteiten en zwaktes. Vaak is het natuurlijk hoe duurder en nieuwer, hoe beter het product is. Zo is de Intel core i9 die laatst uitgekomen is een nieuwe processor en dan ook de snelste en best presterende processor. Wil je deze hebben kost dat je echter ongeveer 900 euro, wat erg veel is voor één onderdeel. Er zijn dan ook veel onderdelen die iets ouder zijn en nog steeds goed.

Als gamer zijn alle onderdelen binnen de pc belangrijk, je kunt er niet één zwak onderdeel bij hebben. Dit onderdeel zal voor slechte resultaten zorgen binnen de pc. Heb je bijvoorbeeld een goede grafische kaart en processor, maar heb je slechte voeding, dan zullen deze twee componenten niet optimaal kunnen draaien waardoor je pc slecht gaat presteren. De drie hoofdcomponenten uit de pc zijn het moederbord, de processor en de grafische kaart. Deze drie componenten bepalen de kracht die je pc heeft. Als gamer heb je voor welke game dan ook een processor van minimaal een vergelijkbare sterkte als de Intel core i5. Echter wordt voor veel games is de intel core i7 aangeraden.

Voor de grafische kaart is NVIDIA het meest bekende merk, met de vele grafische kaarten die zij uitgebracht hebben, heb je als koper veel keuze. Op dit moment is de NVIDIA 1080 de laatste versie. Echter zijn veel van de oudere grafische kaarten nog steeds goed. Probeer voor het gamen minimaal dicht bij de 1000 te zitten, dus bijvoorbeeld een NVIDIA 970 of 980. Met deze twee grafische kaarten zal je pc goed gaan lopen. Het moederbord is de kern van je computer, zorg ervoor dat je moederbord je componenten ondersteunt.

Bij het samenstellen van een pc is het vaak handig om advies te vragen aan een expert die je kan vertellen welke componenten elkaar ondersteunen, zodat jij niet met te dure componenten zit waar je niets aan hebt. Zorg ervoor dat alle componenten binnen je pc goed  op elkaar aansluiten. Op deze manier kan je de kosten van de pc nog goedkoop houden ook nog.

Investering

Wanneer koop ik een ontzettend goede pc, wanneer is dit het geld waard? Voor de actieve gebruiker is dit het zeker waard. Spaar nog even door en koop meteen een goede pc. Hierdoor heb je een goede gaming ervaring en loop je niet achter de feiten aan. Je hoeft zo geen onderdelen te wisselen omdat ze niet meer presteren. Met een goede pc kun je vaak vier/vijf jaar vooruit voordat je echt iets moet gaan veranderen, in plaats van een budget pc waar je na één jaar al onderdelen moet gaan vervangen omdat de pc het niet meer aan kan. Voor de dagelijkse gebruiker die jaren wil blijven gamen is het voordeliger om in één keer een hele goede pc te kopen!  

Previous «
Next »