Interessante toepassingen voor een oud Android-apparaat

  • Paul
  • 1 year ago
  • Comments Off
Interessante toepassingen voor een oud Android-apparaat

We houden er allemaal van om nieuwe gadgets te krijgen, maar wat te doen met de oude? Terwijl we steeds meer overstappen op mobiele technologie, bouwen steeds meer van ons verzamelingen van oude, gedateerde apparaten op uit zowel ons werk als ons persoonlijke leven. En vaker wel dan niet, doen die apparaten niet veel meer dan ruimte innemen en stof verzamelen. Hier is echter een klein geheimpje: je oude Android-gadgets zijn eigenlijk virtuele goudmijnen. Je hoeft alleen maar de juiste manier te vinden om hun potentieel aan te boren en ze een nieuw leven te geven. Hier zijn een aantal slimme manieren om je oude Android-telefoon of -tablet goed te gebruiken.

Gebruik het als een draadloos trackpad en controller voor je computer

Met de juiste software en een paar minuten configuratie kan jouw oude Android-apparaat fungeren als een on-demand controller voor je Windows-, Mac- of Linux-computer. Een app genaamd Unified Remote en een Wi-Fi- of Bluetooth-verbinding zijn alles wat je nodig hebt om de magie te laten gebeuren. De gratis versie van de app geeft je basis muis- en toetsenbord bediening, samen met gespecialiseerde afstandsbedieningen voor het afspelen van media en stroom gerelateerde opdrachten, terwijl de volledige versie programmaspecifieke afstandsbedieningen toevoegt voor presentatie controle, samen met andere geavanceerde functies. Pak de versie die je verkiest en download de software voor jouw computer. Gooi jouw oude apparaat vervolgens in een bureaulade en wees gerust, wetende dat het de volgende keer dat je draadloos moet gaan, klaar zal staan.

Verander het in een externe computer terminal

Wil je gemakkelijk toegang tot jouw thuiscomputer vanaf kantoor, of omgekeerd? Je oude Android-telefoon of -tablet kan een prachtig stationair scherm zijn om een ​​systeem op afstand binnen handbereik te houden. De nieuwere versie van Google’s Chrome Remote Desktop-programma ondersteunt Android vreemd genoeg niet, maar een app van derden genaamd TeamViewer wel. Om ermee aan de slag te gaan, download en installeer je de juiste app voor je desktopcomputer. Windows, Mac, Linux en ChromeOS worden allemaal ondersteund.

Interessante toepassingen voor een Android-apparaat

Zodra het programma is geïnstalleerd, open je het en zie je een toegangscode en wachtwoord voor inloggen op afstand. Het enige dat je hoeft te doen, is de bijbehorende app op jouw Android-apparaat te installeren, dezelfde inloggegevens in te tikken en binnen enkele seconden zou je vanaf het scherm van jouw Android-apparaat naar jouw desktopcomputer moeten kunnen kijken.

Je vindt geavanceerde vormen van interactie (inclusief het vergrendelen of opnieuw opstarten van het externe systeem) in een werkbalk onderaan het scherm. Je kunt een virtueel toetsenbord tevoorschijn halen door op het toetsenbord pictogram in datzelfde gebied te tikken, en als je de muis van de computer moet gebruiken, kun je één keer tikken om te klikken. 

TeamViewer is gratis voor persoonlijk gebruik, dus zorg ervoor dat je de optie “persoonlijk/niet-commercieel gebruik” selecteert tijdens de initiële installatie van het programma. 

Gebruik het als een universele slimme afstandsbediening

Zelfs het meest oude Android-apparaat heeft voldoende kracht om te dienen als een slimme afstandsbediening voor thuis of op kantoor. Dat kan een handige manier zijn voor jou en iedereen in de buurt om je verschillende slimme apparaten te bedienen zonder speciale toegang, of je eigen huidige persoonlijke telefoon.

toepassingen voor een oud Android-apparaat

Transformeer hem in een vrijstaande beveiligingscamera

Wie heeft er een chique aangesloten camera nodig als je een oude Android-telefoon hebt? Met behulp van een app van derden kun je met de camera op jouw gedateerde apparaat het huis of kantoor overal in de gaten houden, en zelfs geavanceerde functies uitvoeren, zoals video-opname en bewegingsdetectie. Download gewoon de gratis IP Webcam-app of koop de volledig uitgeruste pro-versie en volg de instructies. Binnen enkele ogenblikken kun je vanuit elke compatibele webbrowser door de lens van je apparaat gluren.

Previous «
Next »