Wat is de beste internetprovider?

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
Wat is de beste internetprovider

Ben je opzoek naar de beste internetprovider van Nederland? In dit artikel leggen we je uit waar je allemaal op moet letten om de beste internet provider te vinden.

Internetsnelheid

De snelheid van je internetverbinding wordt natuurlijk beïnvloed door verschillende factoren. Zo is de theoretische maximumsnelheid die de provider je aanbiedt van groot belang. Maar het soort kabel die het internet naar jouw huis brengt, is ook heel belangrijk! Wanneer nog een oude VDSL-lijn gebruikt wordt, is de kans groot dat de provider de beloofde snelheid in de praktijk niet kan halen.

Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat internet via een kabel vrijwel altijd sneller is dan een draadloze verbinding via WiFi.

Wanneer je beslist om voor een andere provider te kiezen, is het handig om onderstaande tips in je achterhoofd te houden.

Laat je niet misleiden

Het lijkt misschien logisch: hoe hoger de prijs van het internetabonnement, hoe sneller en betrouwbaarder je internetverbinding zal zijn. Maar helaas, niets is minder waar! De prijs-kwaliteit verhoudingen van providers verschillen sterk. Een hogere prijs wil dus niet noodzakelijk zeggen dat je een betere internetverbinding te pakken hebt.

Waarop letten?

Op enkele dingen moet je zeker letten bij het kiezen van een formule.

Ten eerste is het altijd verstandig om te kijken of u zal aangesloten worden via glasvezel. Glasvezel heeft enkele grote voordelen. Ten eerste is het veel sneller dan de oude VDSL-lijn. Het is niet zomaar sneller, de verschillen zijn gigantisch! Daarnaast ligt de snelheid die verloren gaat per extra meter kabel bij glasvezel veel lager dan bij de oude VDSL-lijn. Voor een snelle en betrouwbare verbinding met het wereldwijde web kiest u dus best voor een provider die u glasvezel aanbiedt.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de maximumsnelheden. Je zal 2 snelheden vinden: de download- en uploadsnelheid. Die termen spreken voor zichzelf: de downloadsnelheid is de snelheid die je zal halen bij het downloaden (gegevens afhalen van het internet) en de uploadsnelheid is de snelheid die je zal halen bij het uploaden (gegevens versturen naar het internet).

Als laatste moet u er zeker en vast op letten dat het inbegrepen surfvolume hoog genoeg is voor je noden. Weet je niet goed hoeveel je precies nodig hebt, maar je bent wel een intensieve gebruiker? Kies dan voor een onbeperkte hoeveelheid gigabytes. Tegenwoordig bieden alle providers dat aan tegen een schappelijke prijs.

Welke snelheden heb ik nodig?

Als je gamet of regelmatig Netflix kijkt in 4K-kwaliteit, spreekt het voor zichzelf dat je een hogere snelheid zal nodig hebben dan als je gewoon wat e-mailtjes verstuurt en enkele keren Facebook checkt. Als gamer of filmkijker is het vooral de downloadsnelheid die van belang is. Als streamer zal ook de uploadnselheid hoog genoeg moeten liggen.

Om Netflix te kunnen kijken in 4K-kwaliteit zal je een stabiele internetsnelheid nodig hebben van minimaal 30 Mbit/s (downloadsnelheid), en eigenlijk wil je die in een ideale situatie nog wat hoger. Ben je niet alleen in het huishouden, dan moet die snelheid natuurlijk aanzienlijk hoger liggen. Voor een gezin van 4, met 2 gezinsleden die tegelijk naar Netflix kijken en 2 gezinsleden die wat YouTube kijken of scrollen op Facebook, is een downloadsnelheid van 100 Mbit/s aangeraden.

Een streamer zal ook een hogere uploadsnelheid nodig hebben. 20 Mbit/s is aangeraden.

Internet vergelijken

Om de internetprovider te vinden die het beste bij jou past is het slim om eerst te vergelijken. Internet vergelijken kun je via verschillende sites doen, maar wij raden de website Totaalbesparen.com aan. Dit is een onafhankelijke vergelijkingssite voor al je vaste lasten en ze tonen alle aanbieders. Heel veel succes met het vinden van de beste internetprovider.

Previous «
Next »