• Homepage
 • >
 • Software
 • >
 • De beste manier om gegevens te verplaatsen tussen je telefoon en computer

De beste manier om gegevens te verplaatsen tussen je telefoon en computer

 • Paul
 • 1 year ago
 • Comments Off
gegevens verplaatsen tussen je telefoon en computer

Het verplaatsen van bestanden tussen jouw Android-apparaat en een Windows-pc, Mac of Chromebook hoeft niet moeilijk te zijn. In tegenstelling tot iPhones heb je met Android-apparaten rechtstreeks toegang tot hun bestandssystemen vanaf een desktop, zonder dat er omslachtige interfaces of ingewikkelde procedures nodig zijn. In feite is het overzetten van bestanden van of naar een Android-apparaat in feite niet anders dan het aansluiten van een externe harde schijf op de computer en het verplaatsen van gegevens van of naar het apparaat.

Het enige dat je nodig hebt, is jouw telefoon, computer en een kabel om ze aan te sluiten met micro-USB of USB-C aan de telefoon zijde en USB-A of USB-C aan de computer zijde, afhankelijk van de specifieke kenmerken van de apparaten . De meeste moderne Android-telefoons gebruiken USB-C, terwijl de meeste apparaten van vóór 2016 de oudere micro-USB-standaard hebben. USB-A is ondertussen de traditionele connector poort die je op computers gewend bent, hoewel nu steeds meer modellen komen met USB-C. Er is een behoorlijke kans dat dezelfde kabel die jouw telefoon verbindt met het stopcontact, werkt.

Android-bestandsoverdracht voor Windows-computers

Met Windows is alles zo eenvoudig als maar kan. Sluit je telefoon gewoon aan op een vrije USB-poort op de computer, zet vervolgens het scherm van je telefoon aan en ontgrendel het apparaat. Veeg met je vinger naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm en je zou een melding over de huidige USB-verbinding moeten zien. Op dit moment zal het je waarschijnlijk vertellen dat jouw telefoon alleen is aangesloten om op te laden.

beste manier om gegevens te verplaatsen tussen je telefoon en computer

Nadat je je telefoon op de computer hebt aangesloten, kun je met een melding de telefoon voorbereiden op het overzetten van bestanden. Tik op de melding en selecteer “Bestanden overzetten” of “Bestandsoverdracht” in het menu dat verschijnt. Als je alleen mediabestanden wilt verplaatsen, kunt u ook de optie “Foto’s overbrengen” (soms vermeld als “PTP”) gebruiken, waarmee jouw telefoon wordt behandeld als een digitale camera. Nadat je je selectie hebt gemaakt, ga je naar het bureaublad en open je een Verkenner-venster met behulp van de methode die het meest logisch is voor jouw Windows-configuratie:

 • Klik op het Verkenner-pictogram in uw taakbalk
 • Open het menu Start en klik op Deze pc of Computer
 • Klik op het pictogram Deze pc, Computer of Deze computer op het bureaublad
 • Zoek vervolgens naar een pictogram dat jouw telefoon vertegenwoordigt naast andere draagbare apparaten en schijven. Klik of dubbelklik op dat pictogram, en daar is je interne opslag van je Android-telefoon. Je kunt nu rondklikken en door mappen bladeren, bestanden slepen en neerzetten tussen jouw telefoon en pc, of de gegevens op elke gewenste manier manipuleren.

Android-bestandsoverdracht voor Mac-computers

Heb je een Mac? Het Android-bestandsoverdracht proces is een beetje ingewikkelder voor, maar het is nog steeds vrij eenvoudig. Het belangrijkste verschil is dat voordat alles werkt, je een officieel Google-programma genaamd Android File Transfer moet downloaden en installeren. Om het programma te gebruiken, moet je Mac mac OS 10.7 of hoger hebben en je Android-apparaat moet Android 3.0 of hoger hebben.

Zodra het programma op jouw Mac is geïnstalleerd, sluit je je telefoon aan op de computer, zet je het scherm van jouw telefoon aan en ontgrendel je het apparaat, en zoek je vervolgens naar dezelfde USB-statusmelding als hierboven beschreven.

Tik op de melding en selecteer ‘Bestanden overzetten’ of ‘Bestandsoverdracht’. Het Android File Transfer-programma zou dan automatisch op jouw Mac moeten openen en je door de opslag van je telefoon moeten kunnen bladeren en bestanden kunnen overbrengen.

Als het officiële Android File Transfer-programma niet goed voor je werkt, een veel voorkomende klacht van Mac-gebruikers tegenwoordig, overweeg dan de gunstig beoordeelde externe Commander One Pro als alternatief. 

Android-bestandsoverdracht voor ChromeOS-computers

Je zou verwachten dat bestandsoverdrachten tussen Android-telefoons en Chromebooks zo eenvoudig mogelijk zijn, aangezien Google de drijvende kracht is achter beide besturingssystemen… en dat is ook zo!

De beste manier om gegevens te verplaatsen tussen je telefoon en computer

Net als op een Windows-systeem, hoef je alleen maar jouw Android-telefoon op een Chromebook aan te sluiten door hem in een open USB-poort te steken, vervolgens op de USB-melding op de telefoon te tikken en “Bestanden overzetten” of “Bestandsoverdracht” te selecteren” of selecteer “Foto’s overzetten” of “PTP” als je wil dat jouw telefoon wordt behandeld als een camera, met uitsluitend focus op multimediabestanden.

Zodra u dat doet, zou de ChromeOS Files-app automatisch op jouw Chromebook moeten verschijnen met de telefoon geladen als de actieve opslag focus. Je vindt een optie in het menu van de app (in de rechterbovenhoek van het scherm) om een ​​back-up te maken van alle mediabestanden van je telefoon naar Google Drive, als je dat wil doen… of je kunt gewoon slepen en neerzetten van bestanden in beide richtingen indien nodig.

Previous «
Next »