De ideale checklist bij het aanschaffen van een nieuwe pc

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off

Een nieuwe zakelijke pc of een computer voor particulier gebruik aanschaffen is vandaag de dag geen gemakkelijke klus vandaag de dag. Wil je tegenwoordig een geschikte personal computer kopen, dan zul je je verbazen over de gigantische keuze die er op dit gebied is. Ga je inspiratie opdoen, dan zie je door de vele bomen al snel het bos niet meer. Want welke computer is én snel, én relatief voordelig én precies geschikt voor de activiteiten waarvoor jij het apparaat nodig hebt? De checklist in onderstaande inspirerende blog gaat je helpen om de voor jouw ideale pc te kunnen aanschaffen.

1. Bepaal de prijsrange van uw pc

Een eerste punt van aandacht is om vast te stellen hoeveel geld je maximaal aan een zakelijke pc wilt uitgeven. Zeker als je als bedrijfseigenaar of ondernemer een groot aantal pc’s wilt aanschaffen voor jouw personeel, kan een voordeliger pc flink schelen op de totaalkosten. Stel dat je 100 pc’s nodig hebt. Door goed te zoeken weet je een betrouwbaar merk te vinden, dat 500 euro per stuk kost en net zo snel en goed is als een vergelijkbare computer van 600 euro. Dit betekent een snelle besparing van liefst 10000 euro op jouw budget. Geld dat je natuurlijk wel beter kunt besteden!

2. Wat ben je van plan met de pc?

Stel vast wat je met jouw zakelijke of persoonlijke pc van plan bent. Is deze puur bedoelt voor huis-, tuin- en keukenactiviteiten, zoals e-mailen, online wat inspiratie opdoen voor knutselwerkjes, Word-bestanden maken en printen en internetten? Dan kun je prima een pc kopen van een paar honderd euro. Werk je privé of voor je werk veel met grote videobestanden, audiomateriaal, grafische ontwerpen, games en/of films? Dan moet je zorgen dat je een computer koopt met een krachtige processor en ben je al gauw 600 euro kwijt voor een degelijk apparaat.

3. Hoe mobiel wil je zijn?

Ben je zzp’er en werk je vooral thuis. Dan is een vaste pc prima. Maar als je mobiel wilt zijn en veel onderweg bent, is een lichte en flexibel te vervoeren laptop wellicht een betere optie voor jou.

4. Gebruik van randapparaten en extra’s

Wanneer je veel gebruikmaakt van randapparaten, denk aan printers, kopieerapparaten, externe opslag en usb-sticks, dan is het verstandig om een computer te kiezen met voldoende usb-ingangen. Let hier goed op in het keuzeproces!

Previous «
Next »