Geld lenen voor nieuwe PC? Neem deze zaken in acht!

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
geld lenen voor pc

Een goede PC kost geld. Goedkoop is duurkoop, en als je iets wilt waar je een tijd mee vooruit kunt, moet je ook bereid zijn om daarin te investeren. Maar wat nu als je oude PC het begeeft voordat je voldoende geld bij elkaar hebt kunnen sparen voor een goede nieuwe computer? Dan kun je een persoonlijke lening afsluiten om tóch op korte termijn die nieuwe PC te kunnen aanschaffen. Daar is niets mis mee, want je hebt immers snel een nieuwe computer nodig, maar we willen je wel op een aantal zaken attent maken.

Registratie van de lening voor je nieuwe PC

Tenzij je onderhands geld leent bij een bekende, wordt de persoonlijke lening die jij afsluit om je nieuwe PC te financieren geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Deze instantie verzamelt gegevens over leningen, afbetalingen en kredieten van alle Nederlanders. Naast je hypotheek en persoonlijke leningen worden hier ook de auto die op afbetaling aanschaft of telefoonabonnementen met toestel van boven de 250 euro vastgelegd. Kredietverstrekkers kunnen dit register inzien wanneer jij aanklopt voor een lening of krediet. Zij kunnen zien of jij lopende leningen of afbetalingen hebt en of je misschien zelfs wel een wanbetaler bent. Op basis hiervan kunnen ze bepalen je minder geld te lenen of zelfs helemaal niets te lenen. Jouw persoonlijke lening voor je nieuwe PC kan hier door beïnvloed worden of toekomstige leningen gaan beïnvloeden.

geld lenen voor nieuwe pc

Totale kosten lening

Bij een lening hoort ook rente. Deze kan per aanbieder verschillen, maar je ontkomt er niet aan. Het is niet voor niets dat men waarschuwt dat geld lenen geld kost. Dit is het verdienmodel van kredietverstrekkers. Als de lening voor hun niet interessant is, gaan ze hem ook niet aan. Houd er dus rekening mee dat er altijd een afbetalingsregeling getroffen wordt waar bij de lening in totaal meer kost dan simpelweg het geleende bedrag plus een percentage van het bedrag aan rente.

Iedere maand extra lasten

Wanneer je een lening afsluit, betaal je hem dus ook weer met rente terug. Dat betekent dat je er rekening mee moet houden dat je hierdoor met hogere maandlasten te maken krijgt. Dat moet je qua inkomen kunnen (blijven) trekken totdat de looptijd van de lening voorbij is. Gelukkig denkt de kredietverstrekker hierbij mee, in de zin dat hij geen lening verstrekt waarvan hij denkt dat je je hem niet kunt veroorloven. 

Sluit je persoonlijke lening voor de aanschaf van je nieuwe PC dus bewust af met bovenstaande zaken in het achterhoofd. Heb je er goed over nagedacht en kom je tot de conclusie dat je het aandurft, dan is dat natuurlijk prima.

Previous «
Next »