De nieuwe Nintendo Switch

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Het is weer zo ver: Nintendo brengt een nieuwe console uit

Zoals de meesten wel zullen weten, is Nintendo een Japanse elektronica- en gamefabrikant. De consoles van het bedrijf zijn razend populair, en bieden steeds weer een nieuw concept. Al sinds het eind van de jaren ’70 is Nintendo wereldwijd erg succesvol in de verkoop van games en consoles. In 2004 kwam Nintendo met de DS, een compacte, draagbare spelcomputer die tot op de dag van vandaag zeer geliefd is gebleven. In 2006 werd de Wii geïntroduceerd, een spelcomputer gebaseerd op beweging en sensoren- hiermee maakte de Wii gamen tot op een zekere hoogte een fysieke, actieve bezigheid. De Wii-U uit 2012 combineerde de concepten van de DS en de Wii. Deze kon als portable console gebruikt worden, maar ook op de TV aangesloten worden. En nu is Nintendo terug, met wederom een nieuw concept.

Nintendo brengt innovatie en gemak met de Nintendo Switch

De nieuwste console van Nintendo heet de Switch. Deze is leverbaar sinds het begin van 2017, en trekt een hoop trouwe fans en nieuwe geïnteresseerden aan. Wat deze nieuwe Nintendo zo gewild maakt, is dat dit model het multifunctionele concept van de Wii U een stuk verder uitgebouwd hebben. Meerdere vooraanstaande gamer-magazines hebben in een review Nintendo Switch beoordeeld, en vrijwel allen zijn razend positief over de vernieuwing die het product brengt. Het voornaamste kenmerk van deze nieuwe Nintendo is dat deze op 3 verschillende manieren te gebruiken is. Je kan hem als een portable console gebruiken; het is een soort tablet met controllers aan de zijkanten. Deze Joy-con controllers kan je echter eenvoudig loskoppelen, om zo samen te spelen én om spellen met bewegingsfuncties te spelen. Door de console in het meegeleverde docking-station te plaatsen, kan je deze eenvoudig en snel op je TV aansluiten. Het overschakelen tussen deze 3 settings is uiterst eenvoudig, en het is dan ook de combinatie van al deze functies in één console dat de Nintendo Switch zo populair en uniek maakt.

Games en praktische informatie

Het is te verwachten dat er een flink aantal populaire Nintendo-gameseries zullen terugkeren. Een voorbeeld hiervan is Zelda, waar miljoenen mensen over de hele wereld bijna niet op kunnen wachten. Ook zal er een nieuwe Mario-game uitkomen.
Een aantal praktische details zijn dat de batterij 3 tot 6 uur mee gaat afhankelijk van de gebruiksintensiteit. De bewegingssensoren in de controllers zijn vernieuwd en uiterst nauwkeurig. Als je het scherm gebruikt met losgekoppelde controllers, kun je deze met de ingebouwde standaard overal neerzetten.

Al met al is de Nintendo Switch een zeer interessante en innovatieve console. Het heeft lang geduurd voor Nintendo met een nieuwe console kwam, maar ze hebben duidelijk niet stilgezeten. De Switch is inmiddels razend populair, en met goede reden; de veelzijdigheid van deze console, in combinatie met de nostalgie van oude functies en oude gameseries, maakt het een werkelijk unieke en vermakelijke spelconsole.

Previous «
Next »