5 tips om de levensduur van je laptop accu te verlengen

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
laptop accu levensduur

Een laptop is handig, omdat je hem overal naar mee toe kunt nemen en op locatie kunt werken. Vooral ondernemers online aan het werk, weten hoe handig een laptop is, maar ook hoe belangrijk een laptop accu is. Niet zelden wordt een accu na een jaar al minder en na enkele jaren zal de accu er helemaal de brui aan geven. De accu behoort daarom ook tot één van de gevoeligste onderdelen van een laptop. Hierbij daarom 5 tips om de levensduur van je laptop accu te verlengen.

1. Laat de accu niet regelmatig helemaal leeg lopen
Het schijnt dat als je de accu van je laptop regelmatig helemaal leeg laat lopen, dit de levensduur van je accu aanzienlijk kan verkorten. Ook tot 100% opladen schijnt niet goed te zijn voor de accu. Laad de accu weer op als er nog zo’n 20% van het accuvermogen over is.

2. Spaarstand
Het is verstandig om je laptop op de spaarstand te zetten. Er zijn hier allerlei opties voor in je besturingssysteem. Zo kan de helderheid automatisch minder worden of gaat de laptop helemaal in slaapstand als je accu een bepaald percentage heeft bereikt. Hiermee kun je zo lang mogelijk met je accu doen en wordt je accu niet extra belast.

3. Gebruik de originele oplader
Het is absoluut aan te raden om de originele oplader te gebruiken die bij je laptop is meegeleverd toen je hem aanschafte. Het gebruik van een andere oplader is zeer slecht voor de accu en als laptop en oplader niet op elkaar zijn afgestemd kan het zelfs tot gevaarlijke situaties leiden.

4. Gebruik de laptop enkel op een harde ondergrond
Misschien dat het typisch voor mannen is, maar de laptop mag niet zomaar overal neergezet worden. Hoeveel mensen nemen niet een laptop mee naar bed of leggen deze op de bank? Omdat de accu warmte afgeeft, moet de warmte ook goed weg kunnen. Dit gaat onmogelijk als de laptop op een kussen of matras staat en dit tast de accu aan.

5. Gebruik geen accu
Gebruik je wel je laptop maar niet op verschillende plekken? Je laptop blijft dus voortdurend op dezelfde plek staan? Haal dan de accu uit je laptop en berg hem op. Je kunt dan je laptop aan het stroom hangen. Mocht je toch ooit je laptop eens ergens naartoe willen nemen, dan kun je de accu weer terugstoppen.

Previous «
Next »