• Homepage
  • >
  • Internet
  • >
  • Last van een trage internet verbinding? Enkele oorzaken en oplossingen

Last van een trage internet verbinding? Enkele oorzaken en oplossingen

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off

Voor velen is internet een niet weg te denken dienst. Zonder internet is menigeen verloren omdat we er tegenwoordig zo afhankelijk van zijn. Voorwaarde is wel dat we snel internet hebben. Met snel internet kun je je werkzaamheden goed uitvoeren en profiteer je van alle opties, zoals digitaal films bekijken en muziek luisteren. Maar wat als je internet heel traag is? Er kunnen hier enkele oorzaken voor zijn die we hier noemen met de daarbij behorende oplossingen.

Te goedkoop internet

Als je voor zo goedkoop mogelijk internet hebt gekozen bij het kiezen van een internet en tv abonnement, dan kan dit de oorzaak zijn van traag internet. Providers geven dikwijls een hogere internetsnelheid op dan de snelheid die in de praktijk realiseerbaar is. Het goedkoopste internet en tv pakket zal je internet daarom erg traag kunnen maken. Het loont absoluut om de diverse internetproviders te vergelijken. Vooral als je wel snel internet wilt hebben, maar ook goedkoop internet. Vergelijk internet pakketten met elkaar en kies voor een middenweg van iets sneller internet voor een misschien iets hogere prijs.

Internetbrowser

Traag internet kan ook liggen aan de internetbrowser die je gebruikt. Niet alle browsers zijn hetzelfde en het is inderdaad zo dat je met de ene browser sneller kunt internetten dan met een andere browser. De oplossing is gemakkelijk. Installeer verschillende internet browsers naast elkaar en test ze allen. Zo kun je bepalen welke browser op jouw pc of laptop het snelste is. Internettoepassingen, extensies en add-ons zijn extra zaken die je op je internetbrowser kunt installeren. Soms zijn het handige internettoepassingen en soms opties om het uiterlijk van je browser te verfraaien. Ziet er allemaal heel leuk uit, maar deze zaken kunnen het internet wel enorm vertragen. Schakel dit liever uit en werk met een zo kaal mogelijke internetbrowser.

Gebruikte kanaal van je wifi

Als je internet verkrijgt door wifi, dan zal dit sowieso al vertragend werken ten opzichte van internet via een rechtstreekse kabel. Maar de router met wifi staat vaak ook standaard ingesteld op een bepaald kanaal. Vaak is het zo dat dit kanaal ook gebruikt wordt door je buren, waardoor de hele buurt hun wifi via één bepaald kanaal ontvangt. Dit kan anders, want je kunt je router ook instellen op een ander kanaal. Het vergt misschien even wat technisch opzoekwerk, maar het veranderen van het wifi kanaal kan behoorlijk van invloed zijn op de snelheid van je internet.

Previous «
Next »