• Homepage
  • >
  • Hardware
  • >
  • 4 redenen waarom Refurbished pc’s goed voor het milieu zijn!

4 redenen waarom Refurbished pc’s goed voor het milieu zijn!

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
refurbished pc's

Bij refurbished pc’s worden mensen doorgaans een beetje huiverig, wanneer ze de betekenis ervan hebben achterhaald. Ze denken namelijk dat dit tweedehands pc’s zijn en daardoor automatisch een stuk slechter dan normale pc’s. Want aan tweedehands hangt altijd een nare bijklank. Dit is echter niet nodig.

Voordeel van refurbished pc’s

Elektronica zorgt voor vervuiling, maar bij refurbished pc’s is dit niet het geval, aangezien een refurbished pc niet per se slechter is dan een normale pc. Het betekent alleen dat er onderdelen van andere computers gebruikt zijn, maar dat hoeft niet te betekenen dat die per se slechter zijn. Bovendien zijn ze een stuk beter voor het milieu. Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat we in een digitale wereld leven die steeds heftiger wordt. Dit brengt ook de nodige zorgen met zich mee. De producten die we kopen, gaan ook met hetzelfde tempo weer de deur uit. Een nieuwe telefoon uit? Weg met de oude telefoon! En waar eindigen die oude producten doorgaans? Juist in de natuur op locaties waar ze niet horen. Al deze elektronische spullen zijn zeer slecht voor het milieu. Bij een refurbished pc worden de onderdelen hergebruikt, dus ze belanden niet in het milieu.

Het bespaart grondstoffen

Een andere reden waarom het aan te raden is om met refurbished computers te werken, is dat het ook grondstoffen bespaart. Zeker in een wereld die steeds meer overbevolkt wordt, is het van belang dat er rekening mee wordt gehouden dat we zuinig moeten omgaan met de grondstoffen. Als we zomaar producten maken en die gooien we twee maanden later weer weg, dan is dat natuurlijk zonde van de kostbare grondstoffen die met dat product gemaakt zijn. Bij refurbished computers worden deze grondstoffen hergebruikt. Op die manier draagt dit bij aan het welzijn van de planeet op de langere termijn .

Het is duurzaam

Wanneer de producten langer gebruikt worden, resulteert dit uiteraard in duurzaamheid. En duurzaamheid is natuurlijk zeer belangrijk. Want hoe langer producten meegaan, hoe minder snel ze weggegooid gooit worden. En hoe minder snel de producten weggegooid worden, hoe minder afval er overal terecht komt. Ook dit is dus een belangrijke reden waarom het zo goed voor het milieu is.

Ze zijn goedkoop en daardoor goed voor het milleu

Wellicht zul je deze link eerst niet begrijpen, maar omdat de refurbished pc’s goedkoop zijn, zijn ze juist goed voor het milieu. Dit betekent namelijk dat mensen geld besparen. En niet bewust bezig zijn is vaak een oorzaak, omdat mensen weinig geld te besteden hebben. Zodra ze geld uitsparen op de pc hebben ze meer geld om duurzaam te zijn wat betreft andere producten. Voordelen alom!

Meer weten over hoe het recycling proces van een refurbished computer er uit ziet? Lees dan ons artikel: Computer recycling; oude laptop inleveren.

Previous «
Next »