Wat maakt Magento het ideale e-commerce platform voor jouw webshop?

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
magento specialisten

Waar je vroeger voor het maken van een goed functionerende webshop een reclamebureau nodig had, kun je dit tegenwoordig relatief eenvoudig zelf doen met Magento. Dit zogenaamde open source e-commerce platform is ideaal om te gebruiken omdat het alles bevat wat een goede webshop nodig heeft. Daarnaast zijn er allerlei extra apps te downloaden om bijvoorbeeld zoveel mogelijk informatie uit het Magento systeem te halen, waar je dan als bedrijf weer door kunt groeien. Ook als je niet veel ervaring hebt op het gebied van het maken van een webshop kun je met Magento uit de voeten, en anders zijn er tegenwoordig tal van Magento specialisten die dit voor je kunnen doen. Waarom je voor Magento moet kiezen, lees je hieronder. 

Adobe: decennia lange ervaring in het ontwikkelen van vormgeving software

Magento is ontwikkeld door Adobe, ook wel bekend van software als Photoshop en Illustrator. Hierdoor hebben zij decennia lange ervaring in het ontwikkelen van vormgeving software en met Magento koppelen zij die kennis aan een open source e-commerce platform. Hierdoor is Magento het snelst groeiende en meest gebruikte ecommerce-platform in Europa. Zowel grote- als middelgrote retailers kiezen steeds vaker voor Magento door de gebruiksvriendelijke en betrouwbare manier van werken. Inmiddels maken meer dan 250.000 ondernemers gebruik van het Magento platform. In Nederland zijn dit onder andere grote bedrijven zoals Primera, PostNL, Sligro en de ANWB. 

Een webshop is altijd maatwerk

Het realiseren van een webshop of website, is altijd maatwerk en dit is iets dat de ontwikkelaars van Magento al snel in zagen. Hierdoor heeft het platform uitgebreide mogelijkheden om dit maatwerk uit te bouwen. Uiteraard kun je door dit maatwerk het de Magento omgeving helemaal inrichten in jouw huisstijl, maar daarnaast is het mogelijk om geavanceerde koppelingen te integreren. Op die manier kun je de webshop helemaal afstemmen op jouw doelgroep en er de gewenste data uit halen om groei van je bedrijf te kunnen realiseren. Zo zijn er uitgebreide mogelijkheden om succesvolle conversie-, usability- en  user experience strategie├źn op los te laten.

Ontzettend veel opties en mogelijkheden met Magento

Daarnaast zijn er vele forums online te vinden waarop door ontwikkelaars wordt gesproken over de uiteenlopende mogelijkheden en er zijn tal van trainingen om een Magento specialist te worden. Het voornaamste voordeel is dat er een enorm aanbod aan koppelingen en extensies beschikbaar is. Zoi s het relatief makkelijk om koppelingen te maken met jouw kassasysteem, marketing tools of e-mail software. En er komen wekelijks van dit soort nieuwe koppelingen bij. Daarnaast kun je door een specialist relatief makkelijk een koppeling laten ontwikkelen indien je behoefte hebt aan iets dat nog niet op de markt is te vinden.

Erg goed beveiligd

Magento staat, zeker sinds de komst van Magento 2 in 2015, bekend om de goed beveiligde software. In Magento 2 is het een stuk gemakkelijker om de code te beveiligen tegen veiligheidslekken, iets dat in deze tijd absoluut belangrijk is en de reden waarom Magento het geschikte e-commerce platform is voor vele webshops. Daarnaast is de interface van Magento 2 zeer gebruiksvriendelijk en is er een duidelijke scheiding tussen shopmanagement en systeembeheer. Dat is eigenlijk het meest onderscheidende kenmerk van het gebruikersmenu. Acties zoals het toevoegen van nieuwe producten aan een winkel of het aanpassen van bestaande producten zijn kinderspel waar je totaal geen expert meer voor hoeft te zijn.

Previous «
Next »