• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • Hoe zet je bestanden en apps van je oude iPhone over op een nieuwe?

Hoe zet je bestanden en apps van je oude iPhone over op een nieuwe?

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
bestanden en apps van je oude iPhone overzetten

Als  je een nieuwe iPhone hebt gekocht, dan wil je natuurlijk je bestanden, apps en andere gegevens zo makkelijk mogelijk overzetten. Gelukkig hoeft dit niet zo ingewikkeld te zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je dat kunt doen. 

Twee mogelijkheden om bestanden en apps van je iPhone over te zetten naar een nieuwe

Apple biedt twee mogelijkheden voor het overzetten van bestanden, apps en andere gegevens naar een nieuwe iPhone. Via iCloud of via iTunes. Het is natuurlijk alleen maar mogelijk om data over te zetten als je een iCloud-account hebt. Voor beide backup-methodes geldt dat op zowel je oude als nieuwe iPhone een recente versie van iOS geïnstalleerd moet hebben.

apps van je oude iPhone over op een nieuwe

Je zult dus misschien eerst het toestel moeten configureren als een nieuwe iPhone, om deze vervolgens te updaten en weer volledig te resetten om een back-up terug te kunnen zetten. Een reservekopie die is opgeslagen in iCloud bevat echter geen muziek, films en TV-shows die niet zijn gekocht in de iTunes Store! 

Informatie via iTunes overzetten

Voordat je informatie via iTunes gaat overzetten adviseert Apple altijd de laatste versie van zowel het iPhone-besturingssysteem iOS als iTunes te installeren. Sluit vervolgens je iPhone aan op je Mac of computer met behulp van de usb-kabel en start iTunes op. iTunes herkent automatisch je iPhone en zal deze tonen in het menu aan de linkerzijde van het venster. Klik op je iPhone terwijl je de Control-toets ingedrukt houdt en selecteer de optie ‚Maak reservekopie’. iTunes begint nu met het kopiëren van alle data van je iPhone naar je Mac of PC. 

Een reservekopie van je iPhone in iTunes maken

Zodra iTunes de reservekopie heeft aangemaakt kan je je oude iPhone loskoppelen. Zet je simkaart over naar het je nieuwe iPhone en zet de telefoon aan. Geef aan in welk land je woont en in welke taal je de iPhone wilt gebruiken. De iPhone vraagt je nu op welke wijze je het apparaat wilt configureren. Kies voor ‘Configureer als nieuwe iPhone,’ Zet iCloud-reservekopie terug en Zet iTunes-reservekopie terug. Kies de optie ‘Zet iTunes-reservekopie terug’ en verbind vervolgens je iPhone met je computer. Open iTunes en wacht tot iTunes je nieuwe iPhone heeft gevonden. iTunes vraagt je nu hoe je de iPhone wilt configureren. Kies voor de optie ‘Zet reservekopie terug van:’ en selecteer de back-up die hebt gemaakt. Klik op Ga door om de reservekopie op je iPhone te plaatsen

Informatie via iCloud overzetten tussen twee iPhones

Informatie overzetten via iCloud is relatief eenvoudig(er), maar kost wel veel bandbreedte aangezien alle data van je iPhone via internet op de iCloud-servers wordt geplaatst. Voer de volgende stappen dus alleen uit als je met een wifi-netwerk bent verbonden. Ook is het verstandig het apparaat met de oplader aan het stroomnet te hangen om te voorkomen dat het apparaat onverwachts uit kan vallen.

bestanden en apps van je oude iPhone over op een nieuwe

Maak eerst een back-up van je oude iPhone op iCloud. Ga hiervoor naar Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie. Zet hier onder het kopje ‚Reservekopie’ de optie ‚iCloud-reservekopie’ aan.

iCloud maakt standaard één keer per dag een reservekopie. In dit geval is het echter handiger de back-up handmatig aan te zetten. Klik daarom op de knop ‚Maak nu reservekopie’. Deze wordt nu gekopieerd naar iCloud. De hoeveelheid data op je iPhone en de snelheid van je internetverbinding bepaalt hoelang de iPhone hiermee bezig is.

Een reservekopie maken van je iPhone in iCloud

Zodra de reservekopie op de iCloud-servers is geplaatst, kan de data naar je nieuwe iPhone worden gekopieerd. Vergeet niet eerst je simkaart over te zetten naar het nieuwe apparaat. Zet hiervoor je nieuwe iPhone aan en doorloop de eerste stappen van de configuratie. Geef daarna aan welk wifi-netwerk je wilt gebruiken. Deze stap is belangrijk, aangezien een internetverbinding noodzakelijk is om de reservekopie van iCloud te kunnen downloaden.

Je iPhone vraagt nu hoe je deze wilt configureren. Je hebt hierbij de keuze uit de opties Configureer als nieuwe iPhone, Zet iCloud-reservekopie terug en Zet iTunes-reservekopie terug. Kies de optie Zet iCloud-reservekopie terug en selecteer de juiste de juiste reservekopie. Klik op Herstel om de reservekopie op je iPhone te plaatsen. Zodra de reservekopie volledig op je iPhone is geplaatst herstart het apparaat en is het klaar voor gebruik. 

bestanden van je oude iPhone over op een nieuwe

iPhone migratie is nog een manier om bestanden van je oude naar je nieuwe iPhone over te zetten

Sinds enkele jaren is het mogelijk je bestanden en apps over te zetten via iPhone-migratie, ook wel Begin direct genoemd. Dit werkt alleen voor telefoons met iOS 12.4 of hoger. Daarbij geldt dat zowel je oude als nieuwe telefoon op deze of een hogere versie van het besturingssysteem moet draaien. Stop dan je simkaartje in het nieuwe toestel en start het op met je oude toestel in de buurt. Vervolgens zie je op je nieuwe iPhone je Apple ID en als dit inderdaad jouw account is, tik dan op Ga door. Door vervolgens de camera van je oude telefoon te richten op het scherm van het nieuwe model kun je, na het invoeren van je toegangscode, je gegevens overzetten. Als je een Apple Watch hebt en een nieuwe iPhone configureert, wordt je ook gevraagd of je je gegevens en instellingen van de Apple Watch wilt overzetten.

Previous «
Next »