Tijdsbesparende swipe trucs voor je Chromebook trackpad

  • Paul
  • 1 year ago
  • Comments Off
Tijdbesparende swipe trucs voor je Chromebook trackpad

Je weet het misschien nog niet, maar het trackpad van je Chromebook bevat enkele van de beste tijdbesparende snelkoppelingen die ChromeOS te bieden heeft. Dit artikel gaat over een tijdbesparende swipes. Deze veegbewegingen zijn met name relevant voor ChromeOS en ze zorgen ervoor dat je in een recordtijd door je favoriete Chromebook vliegt.

Hier zijn enkele Chromebook-trackpad bewegingen die wonderen zullen verrichten voor jouw productiviteit. En houd er ook rekening mee dat sommige van deze snelkoppelingen, die met betrekking tot internet, met name functies op browser niveau die niet rechtstreeks zijn verbonden met ChromeOS, ook in de Chrome-browser op andere besturingssystemen zullen werken. Hier gaan we…

Zijwaarts scrollen

Je weet waarschijnlijk dat je omhoog of omlaag kunt scrollen door twee vingers tegelijkertijd op het Chromebook-trackpad te plaatsen, vlak naast elkaar, maar mensen vergeten vaak dat hetzelfde basis gebaar ook werkt om horizontaal te bewegen.

Dus de volgende keer dat je merkt dat je naar links of rechts moet scrollen op een bijzonder breed oppervlak in ChromeOS, plaatst je twee vingers samen op het trackpad – naast elkaar of boven op elkaar. Beide benaderingen zullen werken. Het is helemaal aan jou! Het enige dat je hoeft te doen is met je vingers zijwaarts te vegen, terwijl je scherm de beweging nabootst.

De achterwaartse zap

Over bewegingen met twee vingers gesproken: veeg helemaal naar links op de trackpad terwijl je een webpagina bekijkt. Op voorwaarde dat je daarvoor op een andere site op hetzelfde tabblad was geweest, ga je een stap terug in de browsegeschiedenis. Het is het equivalent van het indrukken van Alt en de linker pijltoets op het toetsenbord. En als je al een stap terug bent gegaan in de tijdlijn van e webgeschiedenis, kun je met twee vingers naar rechts vegen op het trackpad van jouw Chromebook naar de volgende pagina in het browsen spectrum gaan.

De truc om van tab te wisselen

Deze is voor alle tabblad organisatoren: elke keer dat je meerdere tabbladen open hebt staan ​​in een enkel Chrome-venster op jouw Chromebook, schakelt een zijwaartse veegbeweging met drie vingers op het trackpad je over naar het volgende of vorige tabblad in de lijst… afhankelijk van of je naar rechts of links veegt natuurlijk. Switchen tussen tabbladen is nog nooit zo bevredigend geweest.

De directe weergave Overzicht

Het overzichtsscherm van ChromeOS, het ding dat al je geopende apps en tabbladen laat zien, is een van de meest ondergewaardeerde elementen van het besturingssysteem. Het geeft je namelijk een gemakkelijke manier om alles te zien wat je op een bepaald moment hebt geopend, en om snel naar een andere app of website te gaan, meerdere ChromeOS virtuele bureaus te beheren en jezelf zelfs in een snelle en eenvoudige installatie op gesplitst scherm, door een actieve app of proces naar een van beide zijden van het scherm te slepen.

En ja, je raadt het al: het trackpad van je Chromebook biedt een extra efficiënte manier om met één vingerbeweging rechtstreeks naar dat overzichts gebied te gaan… of, meer specifiek, drie. Veeg op elk gewenst moment omhoog op het trackpad van jouw Chromebook met drie vingers samen om die ChromeOS-overzicht interface te openen en veeg vervolgens terug naar beneden met dezelfde drie vingerkootjes om er weer uit te gaan als je klaar bent. Het is een van de handigste ChromeOS-snelkoppelingen die je zult leren.

swipe trucs voor je Chromebook trackpad

Jouw snelle tabblad dichterbij

Hier is nog een andere truc met drie vingers die de moeite waard is: wanneer je een tabblad wilt sluiten, kun je eenvoudig met je muis naar het titelgebied wijzen, bovenaan het scherm, en vervolgens met drie vingers op je trackpad klikken of tikken. 

Onmiddellijk openen van nieuwe tabbladen

Aan de andere kant, als je een link wilt openen binnen een pagina die je bekijkt in een nieuw tabblad, plaats je de cursor op de link en klik of tik je opnieuw met drie vingers op de trackpad. Dat zal de bijbehorende pagina naar zijn eigen afzonderlijke tabblad binnen hetzelfde browservenster stralen, net alsof je de Ctrl-toets ingedrukt had gehouden tijdens het klikken.

De snelle omslag van de virtuele bureaubladen

Last but not least, terug naar die virtuele bureaubladen: elke keer dat je meer dan één bureaublad hebt geopend op je Chromebook, kun je van één virtueel bureaublad naar een ander gaan met een uiterst handige Chromebook-trackpad opdracht. Veeg gewoon naar links of rechts op het trackpad met vier vingers die elkaar raken. Het is een ietwat ongemakkelijke beweging om aan te wennen, maar als je dat hebt gedaan, ga je nooit meer terug naar het onhandige handmatige alternatief!

Previous «
Next »