Kodi gebruiken met een VPN

 • Paul
 • 5 Years ago
 • Comments Off
kodi

De bekende media applicatie Kodi bestond vroeger onder de naam XBOX Media Center (XBMC). Toen der tijd was de applicatie, zoals je misschien kunt raden, enkel beschikbaar op de XBOX. Tegenwoordig is Kodi aanzienlijk uitgebreid en wordt de applicatie aangeboden op vrijwel ieder apparaat, van desktop PC’s tot een Raspberry Pi, maar ook media players en bijvoorbeeld Apple TV’s. Bijna alle apparaten met Android, iOS, Linux, Mac OS of Windows hebben de mogelijkheid tot het installeren van Kodi mits ze voldoen aan de hardware voorwaarden. Daarnaast kun je tegenwoordig verschillende applicaties installeren op Kodi, waaronder ook Netflix.

Lees hier meer over hoe je Kodi downloadt op je apparaat en applicaties toevoegt aan Kodi, hoe een VPN je de mogelijkheid geeft om geografisch geblokkeerde te bekijken en wat de beste VPN’s voor Kodi zijn zodat jij ook optimaal gebruik kunt maken van dergelijke applicaties. 

Applicaties toevoegen aan Kodi

Zodra je Kodi hebt geïnstalleerd op jouw apparaat is het tijd om de stappen te nemen die het toevoegen van applicaties aan KODI mogelijk maken. Afhankelijk van het apparaat dat je gebruikt dien je Kodi of OpenELEC (voor apparaten met minder vermogen) te downloaden. In het onderstaande voorbeeld laten we zien hoe je Netflix installeert op Kodi.

 1. Download de repository via GitHub
 2. Ga in KODI naar je systeeminstellingen en schakel expertmodus in
 3. In het menu ‘add-ons’ dien je ‘onbekende bronnen’ te activeren
 4. Ga terug naar het startscherm en installeer de repo via ‘add-ons’
  1. Let op, niet hetzelfde ‘add-ons’ menu als in de instellingen!
 5. Ga naar ‘add-on browser’ en selecteer ‘vanuit een .zip bestand installeren’
 6. Vervolgens ga je terug naar de ‘add-on browser’ en selecteer je ‘installeren vanuit repository’ en selecteer de geïnstalleerde repo
 7. Selecteer NetfliXBMC in Chrome Launcher en ga terug naar de repo
 8. Selecteer NetfliXBMC in de video add-ons

Na deze stappen kun je gebruik maken van jouw geïnstalleerde applicatie! 

Geografisch geblokkeerde applicaties op Kodi gebruiken met een VPN, hoe werkt dat?

Wanneer je op vakantie bent en een applicatie in Nederland wilt gebruiken die geografisch geblokkeerd, zoals veel Nederlandse streamingdiensten, is zal je een VPN nodig hebben om deze te bekijken, maar hoe werkt zo’n VPN precies?

Met een VPN verberg je als het ware je IP-adres en doe je alsof jouw IP-adres hetzelfde is als het IP-adres van een VPN server, meestal in een ander land. Dit wordt gedaan door middel van een beveiligde tunnel tussen jouw apparaat en de VPN server op te zetten. Deze tunnel zorgt er voor dat alle acties die je op jouw apparaat uit wilt voeren eerst via de tunnel naar de VPN server leiden. De VPN server voert de actie (bijvoorbeeld een website of applicatie openen) voor je uit en koppelt de resultaten naar je terug. Zo lijkt het alsof de actie is uitgevoerd vanaf een ander IP-adres en ben jij in het geval dat de VPN service geen gebruikerslogs bijhoudt volledig zeker van je veiligheid en privacy.

Zo’n VPN wordt vaak gebruikt in het buitenland om in te loggen op Nederlandse applicaties en websites zoals NPO of Videoland. Maar ook in Nederland kan de VPN van pas komen, onder andere voor het bekijken van bijvoorbeeld Amerikaanse Netflix of geblokkeerde YouTube video’s, maar ook voor je algemene online privacy en veiligheid op openbare Wi-Fi netwerken.

Wat zijn de beste VPN aanbieders voor Kodi?

Indien je op zoek bent naar een VPN om te gebruiken voor Kodi zal je rekening moeten houden met snelheid. Netflix en veel andere Kodi apps zijn immers video streamingdiensten en er is nog nooit iemand geweest die van constant bufferen hield terwijl hij of zij een video aan het kijken was. Aangezien een groot deel van de gratis VPN services op gebied van snelheid (datalimiet) nog veel te wens overlaten is het verstandig om in dit geval te kijken naar betaalde VPN diensten. 

Er zijn verschillende VPN aanbieders, zoals CyberGhost en IPVanish, welke op hun website uitgebreide handleidingen hebben voor het verbinden met Kodi. Zo maak je het een stuk makkelijker voor jezelf en heb je een simpel stappenplan wat je na kunt lopen en kun je binnen no-time genieten van jouw favoriete programma’s, films en series. Naast IPVanisch en CyberGhost is ExpressVPN een VPN service die voor erg veel applicaties, waaronder Kodi, zeer geschikt is. De aanbieder is erg gericht op gebruiksvriendelijkheid, privacy en online veiligheid.

De kosten van een VPN service lopen per aanbieder uiteen maar zijn over het algemeen helemaal niet duur. Ga voor de zekerheid na wat de prijzen voor jouw aanbieder zijn en of dit binnen je mogelijkheden valt. 

Previous «
Next »