5 redenen om je pc te verruilen voor een laptop

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off

Als je alles over digitaal werken weet, dan weet je dat veel ondernemers veel eerder voor een laptop kiezen dan voor een pc. Een laptop is nu eenmaal veel gemakkelijker mee te nemen naar klanten, kantoor of ondernemers netwerk. Heb jij ook nog een pc die veel ruimte in beslag neemt, lees dan onderstaande 5 redenen waarom je je pc eigenlijk moet verruilen voor een laptop.

1. Mobiel werken
Met een laptop ben je niet meer gebonden aan één plek om te werken. Je kunt je laptop gebruiken op de bank, in bed, onderweg in de trein en ook op het werk kun je je laptop overal neerzetten. Dit is ook de reden dat veel bedrijven zijn overgegaan op flexwerken. Een laptop geeft je dus veel meer vrijheid.

2. Start sneller op
Ga je een nieuwe laptop kopen, dan zal het eerste opvallen dat je laptop razend snel opstart. Een oud bakbeest van een pc kan er erg lang over doen om op te starten, doordat het een verouderde processor heeft, verouderde harde schijf en een zeer uitgebreid bootproces. Nieuwe laptops hebben een snelle processor en zijn veelal ook uitgerust met een SSD harde schijf die razend snel start.

3. Je systeem is gemakkelijker te beveiligen
Een laptop kan gemakkelijk worden uitgerust met de laatste beveiligingsopties, zoals vingerafdruk, irisscan of gezichtsherkenning. Dit is met een pc bijna onmogelijk om aan te brengen, of je moet er weer allerlei extra apparatuur op aansluiten en software installeren. Met een laptop werk je dus ook veiliger.

4. Gemakkelijk andere invoermethodes gebruiken
De muis is bij zowel de pc als de laptop het gemakkelijkste te gebruiken invoerapparaat. Maar met een laptop worden de mogelijkheden uitgebreid. Er zijn laptops met een aanraakscherm, waardoor je gemakkelijk met een vingerdruk op het scherm kunt navigeren. Als je geen muis ter beschikking hebt, gebruik je gewoon de touchpad.

5. Zuiniger
Een goede nieuwe laptop kan uren werken op een accu. Al deze tijd gebruik je geen netstroom. Een pc is moet altijd aan het netstroom hangen. Omdat een pc ook meer randapparatuur heeft, waarvan het meeste randapparatuur ook weer aan het stroom moet hangen, verbruik je veel meer stroom en zitten ook je stopcontacten altijd vol.

Previous «
Next »