5 handige en praktische online marketing tips

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
praktische online marketing tips

Voor elk modern bedrijf is goede online marketing een onmisbaar instrument om bij een grote doelgroep van potentiële nieuwe klanten in het vizier te komen. In deze tijd van coronacrisis krijgen veel mensen vierkante ogen van het vele internetten. Er wordt immers veel thuis gewerkt tegenwoordig. En dat biedt kansen voor een seo en corona aanpak van online marketing die veel nieuwe klanten kan opleveren. Online marketing is echter nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er zijn namelijk tal van manieren om aan online marketing te doen. Wat zijn de beste manieren om dit, in deze tijd van seo en corona, slim aan te pakken? Welke online marketingstrategieën zijn doeltreffend én voordelig. En dus uitvoerbaar als je een beperkt marketingbudget hebt?

1. Kies voor affiliate marketing

 Een veelgebruikte strategie voor online marketing is het zogenoemde affiliate marketing. Hierbij verwijzen andere websites via links, advertenties of aanbiedingen door naar jouw website, in ruil voor een kleine vergoeding of voor een relink. Een goede manier om extra bezoekers te krijgen!

2. Maak gebruik van een expert voor search engine optimization

Een van de belangrijkste manieren om online marketing goed te kunnen uitvoeren, is zorgen voor een bedrijfswebsite die goed vindbaar is in zoekmachines als Bing of Google. Mocht je zelf geen of weinig verstand hebben van search engine optimization (SEO), dan is het aan te raden om een SEO expert in te schakelen. Een SEO specialist kijkt goed naar de inhoud van je website, tekstueel en multimediaal, en beoordeelt hoe slimme verbeteringen toegepast kunnen worden qua techniek, tekstinhoud, url’s en het aanbrengen van links.

3. Besparen door open source software

Slim online marketing kun je ook doen door te kiezen voor open source software. Dit is gratis software, waarbij alleen voor bepaalde plugins betaald moet worden. Zo kun je Google Analytics gebruiken om het bezoek op de website te analyseren. Of Google Adwords gebruiken om voordelig via online ads op andere websites te adverteren.

4. Gebruik sociale media

Het inzetten van sociale media is ook een efficiënte manier om aan online marketing te doen. Zorg ervoor dat je accounts hebt op sociale media als Facebook, Twitter en LinkedIn. En plaats regelmatig inhoudelijke, leuke of relevante content. Met name prijsvragen en kortingsacties doen het vaak goed op sociale media!

5. Besteed werk uit

Het kan heel slim zijn om op je online marketing te bezuinigen door hiervoor bijvoorbeeld goedkoop maar kundig personeel in te zetten. Denk aan studenten die dit voor je kunnen doen. Of een professional op het gebied van online marketing Zo ben je voordelig uit, voorkom je computerogen, en kun jij je focussen op je webshop, de verkoop en andere bezigheden!

Previous «
Next »