• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • 3 redenen waarom je beter geen niet-originele opladers koopt

3 redenen waarom je beter geen niet-originele opladers koopt

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
oplader

We weten het – opladers en dan vooral kabeltjes, gaan vaak nogal snel kapot. Zeker als je ze vaak gebruikt en overal meeneemt, waardoor ze wel eens knel komen te zitten. Als jouw kabeltje of oplader het heeft begeven, kun je op het internet allerlei producten vinden. Van opladers die er exact hetzelfde uitzien maar verbazingwekkend goedkoop zijn, tot funky modelletjes in allerlei kleuren, de keuze is enorm. Toch is het belangrijk om op te letten bij niet-originele  opladers; dit zijn drie belangrijke redenen om niet te kiezen voor een goedkope niet-originele oplader. 

Brandgevaar

Een oplader stuurt veel energie naar je accu. Een kwalitatieve oplader stopt hiermee eens de accu vol is. Indien dit niet gebeurt, kan de oplader (over)verhitten, wat erg gevaarlijk kan zijn, bijvoorbeeld als je mobiel onder je kussen ligt ‘s nachts. Combineer dat met slechtere, minder goed geïsoleerde materialen die soms worden gebruikt bij goedkope opladers en je kunt in de problemen komen. Kies dus voor veiligheid en koop een echte oplader! 

Een tragere oplader

Veiligheid is belangrijk, maar jouw gebruiksgemak ook. Online spot je allerlei iPhone, OnePlus en Samsung opladers met verschillende prijzen. Niet-originele opladers kunnen soms de stroom die jouw mobieltje in gaat niet goed regelen; waardoor je telefoon erg traag oplaadt. Het kan ook gebeuren dat je mobiel de niet-originele oplader weigert; dan krijg je een foutmelding op je scherm. 

Interne schade aan het mobieltje

En dan zijn er nog de niet-originele opladers die de accu van je toestel weer te snel opladen, waardoor de accu ‘lui’ wordt, wat de levensduur van je accu verkort. Het kan ook zijn dat een slechte oplader ervoor zorgt dat de accu naar een tijdje helemaal niet meer oplaadt. Zonde als je dan een nieuwe accu moet betalen omdat je een goedkope oplader kocht. 

Bij iPhones kan een niet-originele oplader ook de U2 IC-chip beschadigen; deze chip stuurt de processen op de iPhone en is erg belangrijk. Een beschadigde chip kan zich uiten in oplaadproblemen of het feit dat de iPhone niet meer wil opstarten. 

Op zoek naar een nieuwe oplader? Kies altijd een origineel model! 

Previous «
Next »