De PlayStation 5 komt er nu echt aan

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
playstation 5

Sony lijkt een soort van pre-order website te hebben opgezet voor de PlayStation 5. Terwijl we tot nu toe vooral lekker zijn gemaakt en lijkt nu het moment daar om je aan te melden voor een pre-order, zoals altijd bij de release van een PlayStation is het dan nog steeds afwachten of je hem ook daadwerkelijk kunt kopen, het is slechts ‘de mogelijkheid om in aanmerking te komen’ voor de aankoop van de PS5. Eerder schreven we al over Playstation Plus Cards en nu kijken we naar de nieuwste Playstation. Wat is er tot nu toe bekend over de release?

Pre-order is slechts een aanmelding, geen garantie tot aankoop

Deze pre-order is dus eigenlijk een soort van ‘aanmelding’, het is niet de directe PS5 pre-order en deze is tot nu toe alleen in de Verenigde Staten mogelijk. Er is slechts een beperkt aantal consoles beschikbaar, en er wordt gewerkt via het ‘wie het eerst komt, die het eerst maalt.’ Eigenlijk is dit natuurlijk een moment dat Sony wil aangrijpen om extra promotie voor de PS5 te doen, wat altijd werkt, want de hype-machine werkt op het moment op volle toeren.

playstation 5 release

PS5 pre-order datum lijkt te zijn vastgesteld op 9 september

Al geruime tijd zijn er meer vragen dan antwoorden rondom de release van de Playstation 5. Wat zijn de precieze specificaties? Wanneer is de release datum? Wat wordt de prijs? En dus, wanneer kunnen wij in Nederland de console pre-orderen? Nu lijkt er in ieder geval een antwoord op de laatste vraag te zijn: 9 september. Vooralsnog is dit niet bevestigd, maar we hebben dit uit verschillende bronnen vernomen en daarnaast is die datum een speciale datum voor Sony: dit was de datum dat in 1995 de allereerste PlayStation uit kwam. 9 September van dit jaar is dat dus precies 25 jaar geleden, wat een mooi moment lijkt om de nieuwe generatie console van Sony te releasen, al is dat dan nog slechts in de vorm van een pre-order.

Release waarschijnlijk eind november

Een topman van Sony heeft ondertussen laten weten dat de Japanse release waarschijnlijk 14 november van dit jaar is en dat een week later, op 20 november, de rest van de wereld aan de beurt is. Dit is echter nog niet officieel bevestigd, maar komt uit een tweet van de werknemer van Sony. Ongetwijfeld is dit onderdeel van het marketingplan van de Japanse gigant, want een bedrijf met zo’n positie zal dergelijke lekken niet toestaan.

Nieuwe controller voor de Playstation 5

Eerder kondigde Sony officieel aan dat de nieuwe DualSense controllers haptische (voelbare) feedback krijgen. Ook krijgen de controllers dynamische trigger effecten, triggers met weerstand die zich aanpassen aan de game die je speelt. Qua uiterlijk lijken de controllers een beetje op de huidige dualshock V2 controller. De naam van de controller is DualSense, als opvolger van de huidige DualShock 4. Ook is je PS4 controller nog te gebruiken op de PS5.

playstation 5 controller

Alle andere info die we ondertussen hebben over de Playstation 5

Hier is wat we ondertussen nog meer weten over de PlayStation 5:

– Game in 4K resolutie en ervaar games realistischer door de krachtige grafische unit van deze console.

– Door de ondersteuning van 3D geluid op deze console, hoor je de richting en diepte van het geluid heel precies., volgens sommigen is dit een enorm verschil in speelervaring

– Met de Dual Sense controller die van voelbare feedback en dynamische trigger effecten haal je meer beleving uit het gamen.

– Om het meeste uit de grafische kracht van de console te halen, heb je een tv of monitor met minimaal 4K resolutie nodig. Helaas wild it dus voor sommigen zeggen dat er nog meer geld geïnvesteerd moet worden voor er gespeeld kan worden. 

– Game in 4K resolutie en ervaar games realistischer door de krachtige grafische unit van deze console.

– Door de ondersteuning van 3D geluid op deze console, hoor je de richting en diepte van het geluid heel precies.

– Met de Dual Sense controller die van voelbare feedback en dynamische trigger effecten haal je meer beleving uit het gamen.

– Deze console heeft geen CD lade waardoor je geen fysieke games en Blu-ray af speelt op deze All Digital variant.

Alle aangekondigde spellen op een rijtje

Op het Sony event van 12 juni zijn de allereerste PS5 games officieel aangekondigd. Dit zijn de volgende games: GTA 5 (2021), Spider-Man 2 (Holiday 2020), Gran Turismo, Ratchet & Clank: Rift Apart, Project Athia (exclusief voor PS5), Stray (2021), Returnal (exclusief voor PS5), Sackboy: A Big Adventure, Destruction All Stars, Oddworld Soulstorm, Ghostwire: Tokyo, Godfall (Holiday 2020), Solar Ash (2021), Hitman 3 (January 2021), Astro’s Playroom, Little Devil Inside, 2K21 (fall 2021), Bugsnax, Demon’s Souls, Deathloop, Resident Evil: Village (2021), Pragmata (2022) en Horizon Forbidden West.

Previous «
Next »