Patchkast

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Stel, u bent IT’er. Wellicht bent u bekend met het probleem: alle apparaten die u nodig heeft voor uw werkzaamheden nemen zo veel plek in beslag. Het liefste zoekt u een oplossing om al uw benodigdheden netjes op te bergen in één ruimte. Heeft u wel eens gedacht aan een patchkast? Een patchkast kunt u gebruiken als veilige en robuuste opslagplek voor al uw elektronica. Denk aan servers, patchpanelen, switches en andere netwerkapparatuur. Een goede set patchkasten waarborgt de veiligheid van het kloppend hart van uw bedrijf: het netwerk.

Netwerkapparatuur veilig wegwerken

Dankzij het gebruik van een patchkast kunnen netwerkapparatuur en bijbehorende kabels keurig opgeborgen worden in een ruimte waar ze niet bereikt kunnen worden door stof, vocht en ander vuil. Extra handig, want dankzij deze beveiliging wordt ook de brandveiligheid wordt verhoogd, ondanks dat de apparatuur in een gesloten donkere kamer staat. De patchkasten zijn van stevig materiaal gemaakt, zodat de dure apparatuur goed is beveiligd.

De verschillen tussen patchkasten en serverkasten

Eigenlijk is er geen verschil tussen een patchkast en een serverkast. Er zijn echter wel nuanceverschillen zijn. Met serverkasten worden vaak grote constructies bedoelt, terwijl patchkasten of patchpanelen vaak kleinere installaties zijn. Patchkasten zijn met name ook geschikt voor de verdere bekabeling van aangesloten apparaten, alsmede nette wegwerken van deze kabels.

Patchkast kopen?

Als u op zoek bent naar een nieuwe patchkast, bekijk dan eens de mogelijkheden van Patchkast.com. Deze partij heeft een groot assortiment van patchkasten van in zowel 10 inch formaat als 19 inch, maar ook mini patchkasten en verschillende accessoires voor patchkasten zoals patchpanelen. Patchkast.com is een van Nederlands grootste en beste professionals op het gebied van fysieke serverinstallaties. Als u direct een bestelling wilt plaatsen bent u meer dan welkom, maar ook als u eerst wat meer informatie wilt hebben. Schroom niet om contact op te nemen!

Previous «
Next »