Het afplakken van je laptopcamera: doen of niet doen?

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Waarom moet je je camera afplakken? Als je erg op je privacy gesteld bent, dan heb je er waarschijnlijk ook ooit over nagedacht om je laptopcamera af te plakken of heb je het al afgeplakt. Maar waarom plakt menig laptopgebruiker zijn of haar camera af? En heeft het uberhaupt zin om je laptopcamera af te plakken? Daar geven wij hieronder antwoord op!

Waarom afplakken van je camera?

Wist je dat veel bekende mensen hun laptopcamera hebben afgeplakt? Denk hierbij bijvoorbeeld aan Facebook-oprichter Mark Zuckerberg en ook de ex-directeur van de FBI. Een van de redenen waarom mensen hun camera afplakken is vanwege het feit dat inlichtingendiensten de mogelijkheid hebben om je laptopcamera te hacken en jou hierdoor in de gaten kunnen houden. Natuurlijk is dit geen fijn idee en al helemaal niet als je een bepaalde functie hebt binnen de maatschappij en over waardevolle gegevens bezit. Nu denk je waarschijnlijk dat dit bij jou niet zal gebeuren omdat je simpwelweg een studentje bent of gewoon bij de lokale supermarkt werkt, maar wist je dat er ook genoeg hackers rondlopen die het wellicht gewoon leuk vinden om mensen te hacken? Ja, voor sommige mensen is hacken gewoon een leuk tijdverdrijf. Je hebt wellicht niets te verbergen, maar het is natuurlijk niet fijn dat iemand vanachter de schermen naar jou kan kijken terwijl je je bijvoorbeeld omkleed of slaapt. Er zijn genoeg gevallen van mensen waarvan hun laptop is gehackt waardoor derden in het bezit kwamen van (naakt)foto’s en deze vervolgens hebben verspreid.

Afplakken van je camera: heeft het zin?

Nu vraag je je waarschijnlijk af: heeft het wel zin om je laptopcamera af te plakken? Het heeft zeer zeker zin om je camera af te plakken. Hierdoor kunnen derden geen foto’s of opnames van jou maken en deze vervolgens verspreiden. Dus indien je op je privacy gesteld bent: voorkomen is beter dan genezen. Bescherm jezelf en je privacy en doe je laptopcamera afplakken. Dit niet alleen, het is beter om ook andere camera’s af te plakken zoals bijvoorbeeld van je smartphone en tablet, want deze kunnen ook gehackt worden. Het afplakken van je laptopcamera is vrij simpel, je kunt je camera bijvoorbeeld afplakken met een pleister, ondoorzichtig tape of door een speciaal schuifje te kopen.

Conclusie

Waarom moet je je camera afplakken? Je privacy is niet niks, daarom moet je er goed voor zorgen dat je niet een makkelijke prooi bent voor eventuele hackers. Het afplakken van je camera heb je binnen 1 minuut geregeld. Waar wacht je nog op? Bescherm jezelf en je waardevolle gegevens.

Previous «
Next »