Orde in uw netwerkapparatuur met een patchkast

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Voor beheerders van serverkasten is nette opberging van kabels een kwestie van trots. Het ziet er niet alleen professioneel uit, het heeft ook met veiligheid en houdbaarheid te maken. Keurig opgeborgen kabels zorgen er voor dat u niet snel over kabels zal vallen en kabels zullen langer goed blijven doordat er geen vreemde bochten in komen. Daarnaast is de kans op kortsluiting door beschadigde kabels ook minder, waardoor de apparatuur niet alleen langer houdbaar is maar ook de brandveiligheid wordt verhoogd. Met een patchkast zorgt u er voor dat de apparatuur inclusief kabels perfect worden opgeborgen. Lees snel verder!

De mogelijkheden van patchkasten

Een patchkast kan gezien worden als een effectieve manier van werken voor netwerkbeheerders. Als er bijvoorbeeld een storing plaatsvindt, kan de beheerder sneller en effectiever handelen als de apparatuur keurig is opgeborgen in patchkasten. Dankzij de mogelijkheid tot het netjes wegwerken van kabels, is een defecte kabel ook gemakkelijk op te sporen. Met behulp van nummering van patchpoorten wordt meteen duidelijk welke kabel met welke serveringang is verbonden. Handig!

Patchkasten en serverkasten

Het verschil tussen een patchkast en een serverkast is eigenlijk maar klein, maar zijn er wel. Een serverkast is bijvoorbeeld kleiner dan een patchkast, maar kan voor dezelfde doeleinden worden gebruikt. In de praktijk wordt dit dan ook gedaan, omdat er vaak op grote schaal gebruik wordt gemaakt van de patchkasten. Dit is dan ook terug te zien in bij grote organisaties. Hoe groter de organisatie, hoe meer servers en ander soort netwerkverbindingen gebruikt worden. In de serverkast van een groot bedrijf komen ontzettend veel kabels binnen. Het belangrijkste is natuurlijk dat dit blijft werken. Door gebruik te maken van een patchkast kan de levensduur van netwerkapparatuur worden verlengd.

Een patchkast kopen?

Wilt u een patchkast kopen? De voordelen voor uw bedrijf zijn enorm: verhoogde veiligheid, verhoogde houdbaarheid van uw dure apparatuur, en verhoogde efficiëntie bij het oplossen van potentiële storingen. Als u een patchkast, patchpaneel of serverkast zoekt, neem dan vooral vrijblijvend contact op met Patchkast.nl, zodat zij u verder kunnen helpen met de zoektocht naar de beste oplossing. Kijk snel!

Previous «
Next »