De beste desktops

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
de beste desktops

Slechts een op de vijf van de verkochte computers zijn tegenwoordig desktops, maar als je kijkt naar de beschikbare functies en opslag in het meer traditionele aanbod voor thuis en op kantoor, zul je zien dat de vertrouwde desktop computer het overwegen nog steeds meer dan waard is. Er valt veel te zeggen voor het draagbare gemak van laptops en tablets, maar als je het grootste deel van je dag aan een bureau doorbrengt, is het fijn om een ​​meer ergonomische opstelling en een grootbeeld monitor te hebben, of zelfs meerdere monitoren. Maar welke moet je dan hebben? Mac, of moet je toch een HP Prodesk kopen?

Let op duurzaamheid en levensduur

De beste eigenschap van desktop-pc’s is de duurzaamheid en levensduur die ze bieden. Desktops zijn niet alleen steviger gebouwd, maar als je niet veel beweegt, draagt ​​dit ook bij aan veel minder slijtage dan bij een conventionele laptop. Daarnaast heb je behoorlijk wat meer kracht en uitbreidbaarheid dan van een laptop, samen met een krachtige processor en een harde schijf of solid-state schijf van hogere kwaliteit voor opslag. Die processorkracht en het schijf potentieel zijn met name cruciaal als u van plan bent uw pc te gebruiken als een gaming-pc of een krachtpatser voor grafische bewerking.

De vorm van een desktop

Een desktopcomputer komt over het algemeen in de vorm van een toren of een alles-in-één met geïntegreerd scherm, hoewel er kleinere ontwerpen zijn voor kleinere ruimtes. 

Hoewel laptops nog steeds het populairst zijn, hebben we gezocht om je de allerbeste desktop opties te bieden. We hebben die specifieke modellen niet expliciet getest, maar de vermelde specificaties zouden een aanzienlijke waarde voor de prijs moeten opleveren, gebaseerd op onze ervaring met vergelijkbaar geconfigureerde desktops die we wel hebben getest. Tenzij anders aangegeven, bevatten de onderstaande desktops geen monitor, toetsenbord, muis of webcam. 

Hp Envy 32

Begin 2020 kwam de HP Envy 32 uit, een Windows-versie van het basisontwerp van de iMac. Op dat moment had het wat gedateerde specificaties: een negende generatie Intel CPU en een draaiende harde schijf als back-up van de 256 GB solid-state schijf. Het 32-inch model lijkt uit productie te zijn gehaald, maar HP heeft een aantal nieuwe modellen in 22- tot 27-inch schermformaten.

HP Chromebase

Compacte alles-in-één desktops zijn goede gezinscomputers. De HP Chromebase gaat nog een stap verder door er een te koppelen aan het eenvoudige en veilige Chrome OS, hetzelfde besturingssysteem als op de Chromebooks die jouw kinderen waarschijnlijk op school gebruiken. Met een 21,5-inch touchscreen bevestigd aan een basis, ziet de desktop eruit als een supergrote versie van Google’s eigen slimme Nest Hub-display (en met de Google Assistent, kun je hem ook zo gebruiken). Binnenin bevindt zich echter een Intel Core i3-10110U-processor, tot 16 GB geheugen en tot een 256 GB PCIe NVMe SSD. Het full-HD-scherm draait zelfs verticaal, perfect voor het bekijken van verticale video’s, het volgen van recepten of het bladeren door jouw favoriete sites. 

iMac M1 2021 (24-inch): Strak design en snel

Apple heeft de iMac volledig opnieuw ontworpen met een behuizing die zo ultradun is dat hij gemakkelijk kan worden verward met een iPad met een jumbo-scherm. Hij is nu gebouwd op dezelfde supersnelle M1-chip die te vinden is in Apple’s MacBook Air en Mac Mini van eind 2020, met een prachtig 24-inch scherm dat de vorige 21,5-inch versie vervangt. De 1080p-webcam is een grote upgrade ten opzichte van het 720p-model van de MacBook, en de verscheidenheid aan beschikbare kleuren is een welkome aanvulling!

Previous «
Next »