Hoe verschilt de iPhone SE van de iPhone XR?

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off

De nieuwe iPhone SE 2020 is de opvolger van het gelijknamige toestel dat eerder in 2016 door Apple op de markt is gebracht. De iPhone XR is in 2018 uitgebracht en het is interessant om te kijken in hoeverre beide smartphones van elkaar verschillen. Qua prijs in elk geval, maar qua gemak om een abonnement af te sluiten niet. Dat is voor een iPhone SE red abonnement net zo eenvoudig als voor een iPhone XR. Als het om de eigenschappen van de iPhone SE 2020 en de iPhone XR gaat zijn er echter wel degelijk grote verschillen. Welke dat zijn, ontdek je hier.

Verschil in display

Het eerst verschil dat opvalt, is de grootte van het beeldscherm. De iPhone SE 2020 is met een 4,7 inch scherm uitgevoerd en het andere toestel met een groter scherm van 6,1 inch. Het type display laat eveneens een verschil zien. De eerstgenoemde smartphone heeft een      Retina HD-display en de XR is voorzien van een Liquid Retina HD-display. Overigens zijn beide toestellen uitgevoerd met een design van glas en aluminium.

Klein verschil in camera

Voor wat betreft de camera is er sprake van een klein verschil. Beide telefoons zijn met een 7-MP camera uitgerust. Het type varieert echter, want de iPhone SE is met een FaceTime HD uitgevoerd en de XR met een True Depth camera. Ook zit er verschil in de 1080p HD-video, want bij de XR is er sprake van 60 bps als maximum en bij de SE is dat 30 bps. De ontgrendeling van het SE toestel vindt onder meer plaats met Touch ID en bij de XR versie met Face ID.

Verschil in Bionic-chip

De iPhone SE beschikt over de krachtigste chip die Apple ooit heeft toegepast in smartphones. Het betreft hier de A13 Bionic-chip met Neural Engine. Dit is het type van de derde generatie. De iPhone XR is met een A12 Bionic-chip met Neural Engine uitgevoerd. Dit betreft het type van de tweede generatie. Hoewel het RAM-geheugen van de telefoon nog onbekend is voorspelt dit dus veel goeds.

Nog enkele verschillen

De iPhone SE is beschikbaar met een opslagcapaciteit van 64GB, 128GB en 256GB en die laatste opslagcapaciteit ontbreekt bij de iPhone XR. Verder is er nog een verschil in de accuduur, waarbij de iPhone XR het wint van de iPhone SE. Ter vergelijking: de batterij van de iPhone XR gaat tot anderhalf uur langer mee dan die van de iPhone 8 Plus. De batterij van de iPhone SE gaat net zolang mee als die van de iPhone 8.

Kortom; de iPhone SE wordt bestempeld als instapmodel, maar wel een die voorzien is van alle nieuwste snufjes. De iPhone is goedkoper dan de grotere varianten, past makkelijk in je broekzak en beschikt over de nieuwste innovaties zoals de A13 Bionic-chip. Een zeer goede keuze voor mensen die opzoek zijn naar een betaalbare en goede telefoon.

 Dit betreft een samenwerking

Previous «
Next »