• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Welke HP cartridges kan ik het beste kopen voor mijn printer?

Welke HP cartridges kan ik het beste kopen voor mijn printer?

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
hp cartridges

Heb je net een nieuwe printer gekocht of zijn je cartridges aan vervanging toe? Dan heb je verschillende keuzes voor nieuwe cartridges: originele HP cartridges, huismerk cartridges of HP Instant Ink. Hieronder worden alle keuzes besproken met de bijbehorende voor- en nadelen. 

Originele HP cartridges

Allereerst kun je kiezen voor originele inkt van HP. Dit is meteen de duurste optie, soms betaal je voor een setje HP cartridges namelijk meer dan dat je voor de printer hebt betaald. Dit komt omdat fabrikanten vaak geen winst maken of zelfs verlies draaien op de printers die ze verkopen. Dit moeten ze natuurlijk goedmaken, dus worden er enorme bedragen gevraagd voor de originele inkt. Om deze reden wordt het ook wel eens ‘vloeibaar goud’ genoemd, geen onterechte vergelijking! Daarnaast zit er weinig inkt in de cartridges, waardoor ze relatief snel weer vervangen moeten worden. 

Huismerk HP cartridges

Als alternatief kun je kiezen voor een huismerk. Dit scheelt enorm in de prijs, soms wel 70%! Dit komt niet alleen omdat het bedrag dat je voor de cartridge betaald lager is, ook zit er vaak veel meer inkt in. Hierdoor kun je ook nog eens langer blijven printen. Kwalitatief doet een huismerk van een grote partij vaak niet onder voor het origineel. Let wel op als er veel prijsverschil zit tussen het ene en het andere huismerk en kies in dat geval liever voor de iets duurdere optie. Het huismerk moet, net zoals origineel HP, altijd werken in de printer. 

Fabrikanten proberen je vaak af te schrikken door te zeggen dat de garantie op de printer vervalt, maar dit is wettelijk niet toegestaan en dus ook niet waar. 

HP Instant Ink

Tenslotte is er tegenwoordig voor bijna alle HP printers de optie om een abonnement te nemen, het zogeheten ‘HP Instant Ink’ abonnement. Je betaalt dan een vast bedrag per maand om een vast aantal pagina’s te printen en HP stuurt automatisch een nieuwe cartridge op als de oude leeg is. Er zijn abonnementen te krijgen voor 50, 100 of 300 pagina’s per maand. Dit klinkt aantrekkelijk, maar in de praktijk ben je vaak duurder uit dan als je zelf cartridges besteld. Je betaalt namelijk ook in maanden dat je minder of niet print. Ga je een maand over het aantal pagina’s heen? Dan moet je bijbetalen. Het voordeel is dat je nooit meer na hoeft te denken over de aanschaf van een nieuwe cartridge en dus niet zonder inkt komt te zitten.

Hopelijk zijn de verschillende mogelijkheden duidelijk geworden, het blijft natuurlijk altijd jouw eigen keuze voor welke optie jij gaat.

Previous «
Next »