Een computer per post verzenden: 3 tips

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
computer per post verzenden

Het ene pakket is het andere niet. Wat kledingstukken met de post opsturen is een stuk eenvoudiger en ongevaarlijker dan een computer als pakket verzenden. Toch kan het zo zijn dat dat wel nodig is. Hoe pak je dat dan zo veilig mogelijk aan? We geven drie tips.

Opvulmateriaal tegen bewegen

Zo gauw je je pakket op de post doet, verlies je de controle over wat er meer gebeurt. Bij kwetsbare en kostbare zaken als een computer is dat geen fijne gedachte. Daarom moet je er zelf alles aan doen om te voorkomen dat de computer die je verstuurt onderweg beschadigd raakt. Beschadigingen kunnen ontstaan doordat het apparaat gaat schuiven in de doos. Dat kan bij iedere beweging gebeuren. Daarom is het belangrijk om zo veel mogelijk opvulmateriaal in de doos te doen om zo te voorkomen dat de computer überhaupt kan gaan bewegen in de doos. Dit kan met piepschuim, maar ook met oude kranten.

Inpakken tegen stoten

Helaas is het gaan schuiven van de computer in de doos niet het enige potentiële risico op beschadigingen. De doos met de computer erin kan vallen, andere dozen kunnen er tegenaan stoten of er kan op andere manieren druk op uitgeoefend worden. Dit maakt dat de inhoud door middel van stoten beschadigingen kan oplopen. Daarom is het verstandig om behalve het gebruik van opvulmateriaal ook de computer in te pakken en hem zo te beschermen tegen stoten. Het beste materiaal hiervoor is bubbeltjesplastic. Dit is relatief goedkoop en gemaakt om stoten op te vangen. Een alternatief is oude handdoeken gebruiken, maar dat staat natuurlijk niet zo netjes.

Je verzending verzekeren

Ondanks bovenstaande tips is het verstandig om de verzending te verzekeren wanneer je grote pakketten versturen wil met iets waardevols zoals een computer erin. Zo verzeker je jezelf ervan dat als er sprake is van schade of diefstal tijdens de verzending en bezorging jij er niet voor opdraait. Dat lijkt natuurlijk verspild geld als de computer onbeschadigd wordt bezorgd, maar het kan je ook behoeden van een grote financiële tegenvaller. Daarom is het goed om je bewust te zijn van deze mogelijkheid en te overwegen om ook jouw verzending te verzekeren.

De kans dat je een computer per post moet versturen is een goede reden om verpakkingsmateriaal waarin je de computer zelf hebt ontvangen of waarin de grootste onderdelen naar je zijn verzonden ergens te bewaren. Dat scheelt je een hoop gedoe bij het klaarmaken van de computer voor verzending.

Previous «
Next »