Zo kun je thuis voordelig blijven printen

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
printer

We werken met zijn allen al meer dan een jaar voor een groot gedeelte vanuit huis en het lijkt er niet op dat dat op heel korte termijn gaat veranderen. Een fijne thuiswerkplek is dus een must, en goede apparaten idem dito. Daarnaast is het fijn als die apparaten niet te veel slijten en vooral printers kunnen het zwaar te verduren hebben. De HP cartridges zijn niet aan te slepen, wat erg frustrerend kan zijn. Toch zijn er manieren om langer met je inkt te doen. 

Hoe kun je goedkoop printen?

Printers zijn tegenwoordig helemaal niet duur meer en voor een paar tientjes kun je er al een kopen. Het geld wordt natuurlijk verdient met de cartridges die verkocht worden na de aanschaf van de printer. Als je veel print, lopen de kosten zo hard op dat je in de verleiding komt om een nieuwe printer te kopen omdat een vers stel cartridges bij de prijs is inbegrepen. Hoe kun je dan toch goedkoper printen?

Eco Modus op de printer

De eerste, vrij simpele, manier waar veel mensen niet aan denken is om zuinig met de inkt te zijn. Op een printer zit een zogenaamde eco modus instelling, dit kan soms ook worden aangeduid met ‘snel’, ‘concept’ of ‘schets’. Je gebruikt dan bijna de helft minder inkt dan bij de standaardinstelling. De kwaliteit is iets minder, maar goed leesbaar zeker.

Standaard op grijstinten zetten

Het kan ook voordelig zijn om het kleurenpalet standaard op grijstinten te zetten, want kleureninkt is meestal stukken duurder. En als je toch goed bezig bent; probeer ook eens dubbelzijdig te printen. Inkt scheelt dat niet, maar papier natuurlijk wel.

Keuze voor het lettertype

Het ene lettertype is het andere niet. Vaak is de keuze voor zo’n dergelijk font een kwestie van smaak, maar er is een goede reden om eens een ander lettertype te gebruiken. Als je het – vaak standaard ingestelde – Arial vervangt door bijvoorbeeld de Century Gothic of de Times New Roman, kost je dat zo’n 25 procent minder inkt. Er is zelfs een speciaal ontworpen lettertype: Ecofont. Dit Nederlandse ontwerp bevat voor onzichtbare gaatjes, waar we in de printversie gewoon overheen lezen. Het gebruikt wel beduidend minder inkt, tot de helft zelfs! 

Laatste tip die we je willen geven is om alles dubbel te checken als je gaat printen. Klik voor je gaat printen op ‘toon printvoorbeeld’ en kijk of de indeling op het blad goed is, en niets buiten het printgebied staat. Dat kost je een paar seconden, maar scheelt ongetwijfeld een hele berg papier en zeeën aan inkt als iedereen dat zou doen.

Previous «
Next »