• Homepage
  • >
  • ICT
  • >
  • Efficiënt werken was nog nooit zo eenvoudig: meer over workflow management

Efficiënt werken was nog nooit zo eenvoudig: meer over workflow management

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
workflow management

Als ondernemer ben je voortdurend bezig met het maken van beslissingen. Binnen een onderneming kunnen er wel tientallen beslissingen per dag voorbijkomen. Alleen kan dit niet zonder de juiste informatie. Goede informatie verkrijgen is daarom een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering en kan grote verschillen opleveren bij het uiteindelijke resultaat. Hiervoor kun je kijken naar de diensten van Out Smart. Met een goed management zorg jij ervoor dat jouw bedrijf winstgevend wordt en iedere beslissing op een gedegen manier gemaakt kan worden. Maar waar kun je allemaal aan denken?

De juiste stappen met Out Smart 

Out Smart kan ervoor zorgen dat jij efficiënter gaat werken. De informatiestromen die gedurende de dag binnenkomen, kunnen namelijk allemaal georganiseerd, beheerd en geanalyseerd worden. Dit gebeurt door middel van een digitale workflow. Het is een geautomatiseerd proces, waarbij een uitkomst getoond wordt. Een van de belangrijke onderdelen hiervan is het offerteproces. Het kan zijn dat je met meerdere personen aan een offerte werkt. De een schrijft de inhoud, de ander geeft de prijsindicaties en de laatste persoon keurt de offerte goed. Een stap verkeerd uitvoeren kan al cruciale gevolgen hebben.

Ieder proces op tijd afgerond 

Je kunt hiervoor kijken naar workflow management. Dit is het management dat regelt dat alle stappen binnen een bepaald proces in de juiste volgorde verlopen. Ook worden de juiste personen eraan gekoppeld. Zo kan iedereen die betrokken is bij het proces de voortgang bekijken en ontvangt de juiste werknemer een notificatie als hij eraan moet beginnen. Tegelijkertijd is er een strenge controle in de systemen van Out Smart. Deze controle zorgt ervoor dat het proces binnen de deadline afgerond is. Werkzaamheden blijven op deze manier dus niet meer liggen en je krijgt meer gedaan in een korte tijd.

Altijd inzicht in informatie en processen 

Het grootste voordeel van workflow management is dat alle informatie altijd op een plek blijft. Je hebt als ondernemer altijd overzicht en kunt de kwaliteit van jouw dienstverlening verbeteren. Dit zorgt niet alleen voor een optimalisatie op de werkvloer, maar ook voor het verhogen van de omzet. De werknemers leveren daarbij dezelfde inspanning. Het gaat alleen efficiënter, waardoor je er meer voor terug gaat krijgen. Tegelijkertijd heb je als manager ook overzicht in wat er binnen het bedrijf gebeurt en kun je gerichter gaan sturen bij eventuele veranderingen en nieuwe beslissingen op de werkvloer.

Winstgevend voor het bedrijf

Dankzij een goed workflow management kun je fouten ook tot een minimum beperken. Fouten kunnen leiden tot hogere kosten. Iets wat je als bedrijf niet wilt hebben. De juiste informatie komt altijd bij de juiste werknemers terecht, zodat de bedrijfsprocessen altijd winstgevend zijn. Als er toch iets voorvalt, kun je een goede analyse maken van de gemaakte fouten en weet je wat er in de toekomst vermeden moet worden. Ook voor de toekomstbestendigheid van een bedrijf zal het daarom grote veranderingen opleveren en weet je welke processen het beste verlopen binnen het bedrijf.

Previous «
Next »