• Homepage
  • >
  • Hardware
  • >
  • Zaken waar je op moet letten als je een nieuwe tv gaat kopen

Zaken waar je op moet letten als je een nieuwe tv gaat kopen

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
nieuwe tv kopen

Tegenwoordig is er een enorm aanbod aan televisies. Als je een nieuwe gaat kopen, zul je dan ook merken dat al deze opties de keuze kunnen bemoeilijken. Tv’s zijn er in de meest uiteenlopen formaten, maar ook zijn er ontzettend veel merken en features, zoals beeldkwaliteit, prijs, etc. Dus ook al weet je wat voor grootte je wil, dan nog kan het moeilijk zijn om te kiezen welke je moet nemen. Wat is bijvoorbeeld de beste 49 inch tv? Ben jij toe aan een nieuwe tv, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Lees dan snel verder!

Neem je budget als basis

Het allereerste waar je rekening mee moet houden is wat je er aan uit wil of kan geven. De prijzen lopen tegenwoordig erg uiteen, en dus is dit een belangrijk eerste uitgangspunt. Als je voor jezelf duidelijk stelt wat je maximaal aan een tv uit wil geven, beperk je de keuze, die daardoor makkelijker wordt. Natuurlijk is een duurdere televisie vaak beter van kwaliteit of heeft het speciale features, maar als je de prijs als basis neemt worden die features eigenlijk ook meteen gefilterd.

De grootste tv is niet altijd de beste voor elke situatie

Dan het formaat. Mensen kiezen vaak voor het grootste formaat dat binnen hun budget beschikbaar is, maar dit hoeft helemaal niet de juiste voor jou te zijn. De afmeting die voor jou het beste werkt, wordt bepaald door hoe je tv wil kijken. Moet dit intens of ontspannen zijn? 

Wat is de kijkafstand?

En wat de afstand van jouw zitplek tot de televisie is, de zogenaamde kijkafstand. Is die afstand niet groot, kies dan niet voor een hele grote tv. Je zit daar dan namelijk veel te dicht op, wat totaal niet goed is voor je ogen en ook zeker niet zorgt voor een ontspannen kijk situatie. Daarnaast moet je bij het bepalen van de grootte van je nieuwe tv ook kijken naar de inrichting van je woning. Zorg ervoor dat het formaat van de nieuwe tv daar bij past. Ga dus geen grote televisie in een kleine ruimte hangen die vol staat.

Veel afwegingen van je keuze hangen af van je smaak en situatie

De overige zaken waar je op moet letten hangen heel erg van jouw situatie, smaak en toepassing af. Met dit laatste bedoelen we hoe je de tv gaat gebruiken. Gebruik je de televisie bijvoorbeeld ook om op te gamen, dan zul je moeten kiezen voor een HDMI 2.1 toestel. Ook de grootte kan voor het gamen een afweging zijn, al zouden wij altijd de voorkeur geven aan een kleiner scherm met goede kwaliteit, dan een groot scherm met een mindere kwaliteit. Daarnaast moet bij een groter scherm de beeldkwaliteit alleen maar beter zijn, omdat een mindere kwaliteit dan nog meer op valt.

Voor wat voor kwaliteit van het geluid kies jij?

Iets wat voor de een belangrijker is dan voor de ander is de kwaliteit van het geluid. Natuurlijk is dit bij een nieuwe tv anders als de beste geluidskaart voor je pc aanschaffen, maar het geluid verschilt wel degelijk per televisie. Kijk jij bijvoorbeeld veel muziek optredens op je televisie, of game je er veel op, dan kan een goede kwaliteit van het geluid extra belangrijk zijn. Besef echter wel dat je een mindere kwaliteit van het geluid kunt opvangen met losse speakers, zodat het geluid niet meer via de televisie komt.

Previous «
Next »