Welke opties zijn er voor een game pc?

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
game pc kopen

Met de nieuwe Playstation opkomst wordt er weer veel reclame gemaakt voor deze game console. Echter steeds meer mensen ontdekken de pc om games op te spelen. Deze kun je namelijk kopen, of op maat (laten) maken, met precies de specificaties zoals jij ze wil. Er zijn tegenwoordig online genoeg experts te vinden die je bij het samenstellen kunnen helpen, zoals bijvoorbeeld Redux Gaming. Waar moet je echter op letten als je een pc of laptop gaat kopen om op te gamen?

Waarvoor ga je hem gebruiken?

Wil je een game pc kopen, dan moet je jezelf afvragen hoe je deze wil gebruiken en wat voor soort games je er op wil gaan spelen. Heb je de ruimte voor een grote pc? Ga je vaak bij vrienden gamen en/of heb je thuis niet zoveel plaats? Als je een desktop pc wil, ga je dan voor en kant en klare of wil je hem zelf samenstellen? Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden als je een gaming pc wil aanschaffen.

Drie opties

Bij een game pc zijn de grafische prestaties het belangrijkste, want je wilt de games natuurlijk het liefst op de meest hoge resolutie en detailweergave kunnen spelen. Een snelle pc of laptop met een moderne grafische kaart of chip is dan een vereiste. Eigenlijk heb je 3 keuzes bij de aanschaf van een dergelijke game computer: een kant en klare desktop, een desktop zelf samenstellen, of een laptop.

Kant en klare game desktop

Als je thuis genoeg ruimte hebt, of een eigen (gaming)kamer, dan kan een kant-en-klare gaming-pc een goede keuze zijn. Die kun je uitbreiden met een monitor en (gaming)toetsenbord en muis naar keuze. De meest bekende fabrikanten die gaming-laptops in hun assortiment hebben, verkopen ook desktop-gaming-pc’s. Voordeel is dat zo’n kant en klare desktop een stuk goedkoper is dan er zelf een samen te stellen. Nadeel is dat hij veel ruimte inneemt en je hem moeilijk mee naar vrienden kunt nemen.

Een gaming desktop zelf samenstellen

Ben je een beetje handig en heb je een wat groter budget? Dan zou je kunnen overwegen om zelf een gaming-computer in elkaar te zetten. Daarbij gaat het erom dat je computer zo snel mogelijk is, en games in de hoogste resolutie gespeeld kunnen worden. Daar heb je een krachtige videokaart voor nodig, maar ook een snelle processor en genoeg (lees veel) werkgeheugen. Belangrijk is verder ook dat je computer goed gekoeld is, want het spelen van games vereist veel van je hardware, en dat genereert de nodige warmte. De beste – en stilste – pc-koeling verkrijg je door gebruik te maken van waterkoeling. Tegenwoordig kun je kant-en-klare koelingssystemen kopen, die je eenvoudig in je systeemkast kunt monteren en die ervoor zorgen dat zowel je processor als de overige chips op je moederbord constant gekoeld worden. 

Gaming laptop

Gaming laptops zijn de afgelopen jaren qua techniek enorm vooruit gegaan, waarbij alle componenten kleiner en sneller zijn geworden. Hierdoor kun je tegenwoordig ook op veel laptops zonder problemen gamen. Veel desktops hebben daarom tegenwoordig een mobiele tegenhanger, waarbij deze laptop dezelfde prestaties kan leveren als de desktop. Laptop fabrikanten doen er alles aan om de game-ervaring zo optimaal mogelijk te laten zijn. Zo zijn gaming-laptops doorgaans uitgevoerd met 4K-schermen, waarbij het gemiddelde formaat 15 inch is, maar ook modellen met een 17, 3 scherm komen veel voor. Ook belangrijk bij dit soort laptops, die vaak heel intensief gebruikt worden, is de manier waarop de warmte wordt afgevoerd. Doorgaans zijn er twee ventilatoren aangebracht en zorgen koperen buizen die over het moederbord lopen, dat de warmte weg kan. 

Previous «
Next »