Hoe smart home je pc-ervaring kan verbeteren

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Als liefhebber van pc’s en techniek weet je ongetwijfeld het een en ander van smart home of home automation. Wist je echter dat bepaalde domotica in huis ook je pc-ervaring op bepaalde vlakken kan verbeteren? We geven je een aantal voorbeelden:

1.Philips Hue ambilight

Kijk jij regelmatig films op je computer of game je er regelmatig op? Dan is ambilight natuurlijk een ontzettend toffe toevoeging om helemaal in je game of film te zitten. Nu kan je natuurlijk zelf iets in elkaar proberen te zetten, maar Philips heeft de oplossing al voor je. Met verlichting van Philips Hue kan je in combinatie met de Philips Hue Sync-app namelijk je Philips Hue lampen synchroniseren met het beeld van je computer, mits deze op Windows of Mac draait. Zo reflecteren de lampen de kleuren die op je scherm weergeven worden en wordt je hele kamer dus op deze manier verlicht!

2. Slimme stekkers

Ook wanneer je pc uit staat verbruikt deze altijd nog een beetje energie. De enige oplossing hiervoor is in principe om de stekker eruit te trekken als je de pc niet gebruikt, bijvoorbeeld als je niet thuis of op vakantie bent. We kunnen ons echter zo voorstellen dat je niet altijd zin hebt om de stekker eruit te trekken, zeker niet als deze onder of zelfs in je bureau zit.

Een slimme stekker of smart plug is een ideale oplossing. Je kan hiermee namelijk via een app de stroomtoevoer uitschakelen, waardoor je aardig wat energie kan besparen. Je kan hiermee bovendien je stroomverbruik meten, zodat je direct weet hoeveel je pc verbruikt en hoeveel je bespaart door de slimme stekker te gebruiken, handig!

3. Goed geluid

Dit is een tip voor alle film-, muziek én game-liefhebbers. Slecht geluid is namelijk een absolute dealbreaker voor je ervaring. Je hebt echter waarschijnlijk ook geen zin om een heel kabelsysteem aan te leggen voor een 2.1, 3.1 of 5.1 setje. Denk daarom een aan slimme audio, draadloze speakers (enkel stroomtoevoer) met een nagenoeg perfecte geluidskwaliteit.

Mocht je Sonos speakers al eens overwogen hebben, weet je waarschijnlijk dat deze niet compatibel zijn met computers. Je kunt via de Sonos app wel muziek afspelen, maar het systeemgeluid was niet mogelijk. Dat is echter verleden tijd met AirPlay 2, hiermee kan je zonder moeite geluid van games of YouTube afspelen via je Sonos speakers. Dit werkt echter niet voor alle Sonos luidsprekers, maar enkel voor de nieuwe varianten (One, PlayBase en Play:5) en natuurlijk toekomstige speakers.

4. Langzaam internet?

Traag internet is natuurlijk de nachtmerrie van iedere gamer, filmliefhebber of online professional. Het is niet in iedere huis gemakkelijk om goed draadloos internet te hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan stalen vloeren of dikke muren. Voor de meeste huizen is de standaard router van je provider daarmee niet toereikend, maar heb je een betere nodig. Ook een powerline adapter kan een goede oplossing zijn bij slechte WiFi-verbinding. Let echter wel op met WiFi versterkers: deze versterken enkel het signaal dat ze zelf ontvangen. Wanneer deze dus hangen op een plek met een slecht signaal, zal de versterking ook minimaal zijn. Hangt een WiFi versterker dus altijd op een plek met goed bereik.

 

Previous «
Next »