Inktcartridges: huismerk of duur merk?

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Als je een printer hebt, zou je misschien automatisch denken dat je ook voor je inktcartridges bij hetzelfde merk moet blijven? Nee hoor, dit hoeft niet altijd zo te zijn! Neem eens een kijkje op de website van www.goedkoopprinten.nl. De prijzen die je daar ziet doen jou onmiddellijk naar huismerken grijpen?. Toch is het niet altijd (om in de sfeer te blijven) zo zwart-wit. Zowel huismerken als dure merken hebben hun voor- en nadelen. Wij geven jou alvast een paar typische aspecten van huismerken en redenen waarom je wel of niet voor een duur merk zou kiezen.

Huismerk altijd goedkoper?

Over het algemeen mag men wel stellen dat inktcartridges van het huismerk altijd goedkoper zijn dan deze van het merk zelf. Sommige huismerken halen tot 70% goedkoper dan merk-cartridges. Grote labels van printers zijn op dit vlak echt niet goed bezig. Ze bieden hun printers aan aan spotprijzen, maar de cartridges kosten dan stukken van mensen. Het komt zelfs voor dat het aankopen van een volledige set merk-cartridges duurder uitkomt dan het kopen van een nieuw printer. Dit is echt wel ‘de wereld op zijn kop’.

Huismerk: beter, even goed of minder goed?

Naast het feit dat het huismerk goedkoper is, blijken huismerk-cartridges vaak zelfs een grotere inhoud te hebben, waardoor ze langer meegaan. Dit is een argument waar je slecht naast kunt kijken, toch? Qua kwaliteit van inkt zitten huismerken op hetzelfde niveau van de merkproducten. Bij niet zo gangbare printers gebeurt het soms dat je moeilijk aan ‘losse’ cartridges raakt, ttz. dat je niet één enkele kleur kunt aankopen maar de hele set moet kopen. Na een korte tijd zit je met overschotten van een bepaalde kleur die je minder gebruikt: pure verspilling dus!

Toch een paar minpunten?

Het gebeurt wel eens dat je printer bepaalde cartridges van een huismerk niet herkent. Dit komt omdat de producent een nieuw update heeft geïnstalleerd. Je kunt dit omzeilen door de update-functie op je printer uit te schakelen. Deze heb je toch niet echt nodig eens je printer degelijk functioneert. Soms weigert je printer de stand van het verbruik aan te geven als je gebruik maakt van een huismerk. Aan jou om deze plus- en minpunten af te wegen!

Previous «
Next »