De voor- en nadelen van een Chromebook

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Heb jij al eens gehoord van Chromebooks? De kans is groot dat je de term al eens hebt horen vallen of er zelfs onderzoek naar hebt gedaan. Het betreft laptops die gebruik maken van Google Chrome OS als besturingssysteem. Momenteel bieden verschillende fabrikanten chromebooks aan, waaronder Samsung, Acer, en HP en kun je ze in vrijwel elke elektronicazaak kopen. Als je wilt weten of een deze laptop wel bij je past, is het verstandig te kijken wat de voordelen van een Chromebook zijn. En ook zeker niet te vergeten: de eventuele nadelen.

Punten waarin een Chromebook uitblinkt

Beginnend met de vele voordelen van een Chromebook, en dat zijn er zeker wel een goed aantal. Deze laptop is zeer geschikt voor mensen die vaak aan het reizen zijn, een laptop mee moeten slepen naar verschillende plekken, of eentje op en neer meenemen naar hun werk. Een Chromebook is er namelijk in verschillende groottes die perfect zijn als reisformaat. Hiernaast wegen de meeste Chromebooks slechts heel weinig. Het voordeel hiervan is dat je als het ware de grootte en het lichtgewicht van een MacBook in je bezit hebt, maar hier bij lange niet dezelfde prijs voor hoeft te betalen. De meeste Chromebooks zijn zelfs goedkoper dan een doorsnee laptop. Niet iedereen wil bijna duizend Euro neerleggen voor een laptop, maar wel genieten van een snelle en draagbare laptop. Dankzij de Chromebook is dit nu helemaal geen lastige opgave meer. Een ander vergelijkbaar punt is de accuduur. Ook hier doen Chromebooks niet onder aan hun concurrenten, en vaak doen zij het zelfs vele malen beter. Zo is het mogelijk om wel negen uren met de accu te kunnen werken. Afhankelijk van hoe je de laptop gebruikt, kan dit zelfs nog verlengd worden. Essentiƫle punten die van belang zijn bij het kiezen bij een laptop, komen hier terug als de voordelen van een Chromebook.

Wanneer je misschien beter voor een andere laptop kiest

Het kan bijna niet anders, maar ook de nadelen van een Chromebook kunnen een grote rol spelen voor sommige gebruikers. Een Chromebook is vooral gericht op iemand die simpele taken wil uitvoeren op een laptop. Denk aan internetten, e-mailen, muziek luisteren, of een bestandje typen. Meestal is het interne geheugen van de Chromebooks echter niet groot genoeg om zeer zware programma’s uit te voeren. Hiernaast beschikken deze laptops over een kleine opslagcapaciteit, vooral vergeleken met andere laptops. Het opslaan van enorme hoeveelheden grote foto’s, films, of games is hier dus niet geschikt voor. Ten slotte moet niet vergeten worden dat Chrome OS niet hetzelfde is als Windows. Je kunt er dus niet blindelings op vertrouwen dat alle programma’s die werken op je Windows laptop, het (even goed) zullen doen op een Chromebook.

Previous «
Next »