De beste VR headsets van 2018

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off

We leven tegenwoordig in een digitaal tijdperk waarbij de technologie steeds sneller gaat. Niet zo lang geleden was het nog een godswonder dat je überhaupt via internet kon communiceren met een headset. Daarvoor had je daar altijd een telefoon voor nodig en dit bracht toentertijd doorgaans hoge kosten met zich mee. De techniek heeft sindsdien echter niet stilgestaan en tegenwoordig heb je de zogenoemde virtual reality headsets. Wat deze dingen precies kunnen heeft geen introductie meer nodig, aangezien ze breed uitgemeten zijn in de media. Wat velen niet weten is: wat is de beste VR headset 2018? Er zijn namelijk zoveel soorten geproduceerd, maar wat zijn nu de besten? Bij dezen een lijst met de beste VR headsets van 2018.

Overzicht van de beste vr headsets van 2018

 

beste VR headset 2018

HTC Vive PRO

Deze prachtige VR headset kan niet ontbreken in de lijst van de beste VR headsets uit 2018. Deze PRO-versie is een uitbreiding van de normale HTC Vive versie die gemaakt is in samenwerking met het zeer bekende softwarebedrijf Valve. Dit bedrijf is onder meer bekend van populaire games als Counterstrike, Half Life en nog veel meer. Die samenwerking heeft dan ook geleid tot een zeer goed product. Deze pro is nog beter dan het origineel. Enerzijds is hij een stuk gebruiksvriendelijker. Hij past namelijk een stuk beter om het hoofd heen en dat is natuurlijk al een voordeel te noemen. Maar ook de resolutie is zeer scherp. De HTC Vive Pro heeft namelijk een resolutie van 2880 x 1600. Dit was nog meer dan zijn voorganger en dit maakt het dan ook een van de beste VR Headsets van dit moment. Er kleeft echter wel een klein nadeel aan. De headset is niet goedkoop. Hij kost namelijk rond de 800 dollar en dat heeft niet iedereen zo maar even in zijn zak zitten. Mocht je dit bedrag echter hebben, dan is het niet onverstandig om dit product aan te schaffen. Hij behoort namelijk tot beste VR headset 2018.

 

beste VR headsets van 2018

Sony Playstation VR

Zoals de naam van de VR headset al doet vermoeden is deze enkel voor de playstation geschikt. Maar tegenwoordig hebben zeer veel mensen een playstation, wat dus betekent dat de markt voor deze VR-headset aanzienlijk groot is. Een van de voordelen van deze VR Headset is dat hij zeer gebruiksvriendelijk is. Hij is zeer makkelijk aan te sluiten. Dit kan nog wel eens een probleem zijn bij andere VR headsets. Dus als je niet handig bent is de Sony Playstation VR ideaal voor jou. Een ander voordeel van de Sony Playstation VR is dat er veel spellen op gespeeld kunnen worden. Dit zijn ook zeer bekende spellen die veel gespeeld worden. Een voordeel is dan ook dat je gemakkelijk met vrienden kunt spelen, of online in het algemeen. Van de Sony Playstation VR zijn al veel verkocht en dit geeft dan ook wel aan dat het een kwalitatief sterke headset is. Ook is deze headset niet zo duur als andere headsets. Hij is namelijk al te koop voor rond de 300 euro. Dat is bijna de helft goedkoper dan veel andere headsets. Met een resolutie van 1980 x 1080 heb je bovendien ook geen onaardig beeld. Met recht hoort hij in de lijst van beste VR headset 2018.

 

Samsung Odyssey

De Samsung Odyssey wordt ook gezien als de beste VR headsets van 2018. Een van de redenen dat het één van de beste VR headsets van 2018 is, omdat er zeer veel geld door Microsoft in is geïnvesteerd. Bovendien werken ze samen met vele andere partners wat er weer in resulteert dat de headsets van een aanzienlijke kwaliteit zijn. Hij is zeer gebruiksvriendelijk en je kunt hem op verschillende manieren gebruiken. Daarnaast is de kwaliteit ook een stuk beter dan andere VR headsets, Dit maakt het ook een van de beste VR headsets van 2018. Een nadeel eraan is dat hij wel wat aan de prijs is, maar ook weer niet zo duur dat hij helemaal onbetaalbaar is. Hij kost namelijk rond de 500 dollar, maar dan haal je ook echt kwaliteit in huis. Daarom staat hij in de lijst beste VR headset 2018.

 

De beste VR headsets van 2018

Oculus Rift

De Oculus Rift is een van de bekendste VR headsets, en wordt bovendien ook gezien als één van de beste VR headsets van 2018. Een van de redenen waarom de Oculus Rift als beste VR headsets van 2018 wordt gezien is de resolutie. Dit is namelijk 2160 x 1200 en dat is tamelijk indrukwekkend te noemen. Een van de voordelen van de Oculus Rift is dat hij enerzijds gemakkelijk aan te sluiten is, maar er is meer dan dat. Hij is namelijk ook zeer gebruiksvriendelijk en wekt niet snel irritaties op door stompzinnige fouten. In de loop der tijd zijn er al veel versies van dit product uitgekomen. Dit heeft zo zijn voordelen. Een van de voordelen daarvan is dat ze dus veel hebben kunnen doen met de feedback van consumenten. Aan de hand van de feedback konden ze het product zodanig aanpassen dat het nu wordt gezien als beste VR headsets van 2018. Daarnaast is de prijs ook prima. Hij is namelijk al verkrijgbaar voor onder de 500 euro. Er zijn wel meer VR Headsets die voor dat geld beschikbaar zijn, maar die horen niet bij beste VR headsets van 2018. Oculus rift staat daar wel terecht bij en er wordt in de toekomst nog veel van deze headset verwacht. Hij behoort bij beste VR headsets van 2018, maar zal wellicht binnen afzienbare tijd echt de beste zijn.

Previous «
Next »