WordPress zelf maken of uitbesteden?

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Tegenwoordig is internet niet meer weg te denken uit het dagelijkse beeld. Iedereen houdt zich wel bezig met het kopen van producten op internet via een webshop. Wanneer je zelf een website wilt maken kan dit vaak makkelijk gedaan worden met WordPress, maar is dat voldoende?

Ontwerp

Een website ontwerp is de eerste stap die je maakt wanneer je je producten wilt gaan verkopen op het web. Zorg ervoor dat de huisstijl van je bedrijf overal consistent wordt opgezet, hier heb je wel enige ervaring nodig om de juiste kleuren en typografie te kiezen. Wanneer deze stap toch wat te groot is, kies dan voor een externe partij: je kunt een wordpress website laten maken amsterdam. Denk eraan: de website is jouw visitekaartje, zorg er dus voor dat men jouw bedrijf op een positieve manier herinnert.

Technische kennis

Vroeger was een website opzetten echt iets voor de ontwikkelaars en designers die vanaf nul begonnen met programmeren/ontwerpen en zo een geheel maakten. Tegenwoordig is het maken van een website ook voor diegenen zonder veel technische kennis weggelegd: WordPress en andere template engines maken het erg makkelijk. Ondanks dat je redelijk snel een website kunt opzetten, komt er meer kijken bij het aantrekken van potentiƫle klanten. Zo moet je verstand hebben van SEO (zoekmachine optimalisatie) waarbij gebruik moet worden gemaakt van de juiste keywords om hoger te eindigen bij de zoekresultaten. Ook de structuur moet logisch en herkenbaar zijn voor bezoekers. Wanneer een website chaotisch oogt en het niet binnen enkele seconden duidelijk is waar de website over gaat, haken bezoekers sneller af. Ook dan is het verstandig om jouw wordpress website te laten maken door een reclamebureau Amsterdam waarbij de juiste opzet zal worden opgezet.

Usability test

Voordat je jouw website/webshop daadwerkelijk gaat gebruiken is het verstandig om deze door diverse personen te laten testen. Zo krijg je eerlijke meningen en kan je wellicht het website ontwerp verbeteren. Accepteer dus ook negatieve feedback, daar kan je vaak iets van opsteken.

Previous «
Next »