• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Wil jij in de industriële automatisering gaan werken?

Wil jij in de industriële automatisering gaan werken?

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
industriële automatisering

Industriële automatisering is het gebruik van besturingssystemen, zoals computers of robots, en informatietechnologieën voor het omgaan met verschillende processen en machines in een industrie om een ​​mens te vervangen. Het is de tweede stap na mechanisatie in het proces van industrialisatie. Vroeger was het doel van automatisering om de productiviteit te verhogen en om de kosten die gepaard gaan met menselijke operators te verlagen. Tegenwoordig is de focus van automatisering echter verschoven naar het verhogen van de kwaliteit en flexibiliteit in het productieproces. Vandaar dat de vacatures binnen de industriële automatisering iets zijn verschoven. Ben jij geïnteresseerd in werken binnen de industriële automatisering, lees dan snel verder!

Functies industriële automatisering

Er zijn ondertussen erg veel soorten automatiseringstaken. En het betekent niet dat als je een bepaalde baan kiest, je die per se je hele carrière zult blijven doen. Net als bij elke andere carrière, heb je carrièredoelen en leer je gaandeweg enorm veel bij. Zet dus een voet tussen de deur van een goede organisatie, leer en groei.

De functies variëren van instrument- en elektrotechnicus, tot meer geavanceerde vaardigheden vereiste banen, bijvoorbeeld voor programmeerbare logische controller-programmeurs, elektrisch en besturing ontwerp, en IT-gerelateerde functies zoals bedrijfs- en procescontrole, netwerksegmentering, databasebeheer, beheertaken voor databaseontwerp, SQL-scripting voor het genereren van rapporten en gegevensverzameling.

Vacatures in industriële automatisering

Enkele van de banen in de industriële automatisering kunnen zijn:

– Productmanager automatisering

– Projectmanager automatisering

– Sales Engineer industriële automatisering

– Ingenieur Automatisering Besturingen

– Automatisering Applicatie Ingenieur

– Field Systems Engineer

– PLC Programmeur

– Automatisering Monteur

We geven je een idee van enkele functiebeschrijvingen en geven wat inzicht om je voor te bereiden op een aantal veelgestelde vragen voor je volgende sollicitatiegesprek.

Technicus industriële automatisering

De automatiseringstechnicus zorgt voor routinematige diagnostische controles, repareert en onderhoudt machines, elektrische bedrading, mechanisch sanitair en besturingssystemen. In de meeste gevallen moet je gecertificeerde kennis van elektronica, mechanica en programmeerbare logische controllers hebben.

Field Systems Engineer

De Field Systems Engineer geeft ter plaatse technische leiding aan engineering- en operationele afdelingen. Daarnaast zal iemand in deze functie veld gerelateerde aanpassingen maken aan de programmering, volledige installatie en inbedrijfstelling van gerelateerde geautomatiseerde apparatuur.

Ingenieur industriële automatisering

De Ingenieur industriële automatisering zal geautomatiseerde machines en fabrieksbrede processen ontwerpen, programmeren, simuleren en in bedrijf stellen om de taken uit te voeren. Afhankelijk van de grootte van de organisatie zal deze ingenieur sommige of al deze verantwoordelijkheden uitvoeren.

Sales Engineer industriële automatisering

De verkoopingenieur industriële automatisering kan alle taken van een automatiserings ingenieur uitvoeren, en in veel gevallen van de veld systeemingenieur en technicus. Net zo belangrijk zullen de vaardigheden zijn om de verkoop van automatiseringsoplossingen effectief te ontwikkelen en uit te voeren.

Gemiddeld salaris van een automatiserings ingenieur

Wat kun je verdienen als automatiserings professional? Dit hangt natuurlijk af van waar je woont, maar volgens het meest recente onderzoek is de salariscompensatie voor bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Duitsland gemiddeld respectievelijk $ 90.400 per jaar en € 81.000 per jaar.

Salaris schattingen zijn gebaseerd op 3.356 salarissen die anoniem naar voor het onderzoek werden verstuurd door medewerkers in een soortgelijke functie én op eerdere en huidige vacatures. Dit zijn salaris schattingen op basis van salaris onderzoeksgegevens die rechtstreeks zijn verzameld van werkgevers en anonieme werknemers in Duitsland.

De functiebeschrijving en de mate van verantwoordelijkheden variëren en daarom moet je jouw capaciteiten afstemmen op de vereiste ervaring. Zet een voet tussen de deur en bewijs jezelf om op het volgende niveau ervaring te krijgen, dit kan heel snel gebeuren, dus blijf leren!

Previous «
Next »