• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • De belangrijkste onderdelen om op te letten bij de aanschaf of het samenstellen van je game computer

De belangrijkste onderdelen om op te letten bij de aanschaf of het samenstellen van je game computer

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
game computer samenstellen

Tegenwoordig is het heel goed mogelijk om zelf je eigen game computer samen te stellen. Dus overweeg je om een nieuwe pc aan te schaffen? Neem het zelf samenstellen van een game computer dan ook eens mee in je overweging. Hoe dan ook moet je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe game computer. Zodat wanneer alles op zijn plek staat, het slechts een kwestie is van een game aanschaffen, installeren, and Go! Voor de aanschaf van je favoriete games kun je overigens bij Gamecardsdirect.nl zowel je gamecard als je paysafecard kopen. 

Om je te helpen bij het samenstellen van je game computer zetten we in dit artikel de belangrijkste onderdelen van een goede game computer voor je op een rijtje. Dit zodat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van de juiste onderdelen. 

De harde schijf

Te beginnen met de harde schijf. Niemand zit te wachten op ellenlange laadtijden, dus een gamer wordt er al helemaal chagrijnig van. Een SSD doet je opstarttijd- en laadtijd halveren, zodat je voor je gevoel niet tussen ieder level in de wacht hoeft te staan. Nog niet snel genoeg? Ga dan voor meerdere SSD’s in een RAID opstelling. Hiermee zorg je ervoor dat meerdere SSD’s samenwerken en minder worden belast. De snelheid wordt dan nogmaals verdubbeld.

Het werkgeheugen

Voor de ideale gaming computer dien je minimaal een werkgeheugen (RAM) van 8GB te hebben. Zie het werkgeheugen als een verzamelplek voor belangrijke informatie waar je processor snel bij kan. Wil je gaan streamen? Dan is 16 of 32 GB eigenlijk een betere keuze. Wanneer je nu een nieuwe pc aanschaft en/of samenstelt raadde we je wel aan om voor een DDR4 geheugen te kiezen in plaats van een DDR3 geheugen. Met een DDR4 kies je namelijk naast een snellere ook voor een stuk zuinigere variant dan zijn voorganger.

De videokaart

Je videokaart is de belangrijke kern van je gaming computer. Hiervan ben je afhankelijk voor de verwerking van alle visuele en grafische elementen van je games. Iedere gamer heeft natuurlijk liefst dat alles zo vloeiend en strak mogelijk over zijn beeldscherm beweegt. Om dit te bewerkstelligen heb je een snelle videokaart nodig. Voor een optimale werking adviseren wij minimaal 60 frames per seconde (fps).

De processor

Waar de videokaart het grafische en visuele aspect van je games aanstuurt, is er de processor (CPU) die de gamewereld aanstuurt. De hele wereld waarin jij je begeeft in je game wordt gereguleerd vanuit je CPU. Hij berekend of je bijvoorbeeld je tegenstander raak schiet, of je op de juiste plek landt en de juiste timing van een explosie. Je processor is de stuwende rekenkracht die maakt dat je game computer het geheel soepel laat verlopen. Van groot belang dus voor de beleving. Wat ons betreft is hiervoor alles wat boven de Core i5 processor uitkomt geschikt.

Uiteraard zijn er meerdere onderdelen en elementen die samen de perfecte game computer maken, maar wij hebben hier de belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Laat je in de winkel of online verder goed informeren over de verdere randzaken en details. En als je eenmaal alles in huis hebt kun je eindelijk los met je favoriete game. Je favoriete game nog niet in huis? Bij Gamecardsdirect kun je een paysafe card kopen voor je online aankopen.

Afhankelijk van welke samenstelling/game computer je komt, zul je met deze tips uiteindelijk een groot verschil merken. 

Previous «
Next »