3 tips om langzaam internet tegen te gaan

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
langzaam internet tegengaan

Heb je last van langzaam internet? Als je een bestand wilt doorsturen kan dit wel uren duren, de game wil maar niet laden en het versturen van berichten is ineens een probleem. Veel mensen denken er niet over na dat zij langzaam internet tegengaan kunnen. In dit artikel vind je tips om traag internet te voorkomen.

1. Speedtest

Bij last van langzaam internet kun je een speedtest doen. Hierbij probeer je achter de oorzaak van het trage internet te komen. Je doet een speedtest op beta.speedtest.net. Zorg dat je met een netwerkkabel verbonden bent met het internet en niet met de wifi. Als je op de knop ‘go’ drukt, dan wordt je snelheid van het internet gemeten. Controleer de internetsnelheid die je provider jou heeft beloofd. Als deze hoger is dan jouw gemeten snelheid, moet je contact opnemen met de Provider. Op deze manier kun je langzaam internet tegengaan.

2. Stoorzenders

Je wifi-signaal kan verstoord worden door andere apparaten in het huis. Magnetrons, televisies, aquaria en andere slimme apparaten kunnen een grote stoorzender zijn in jouw systeem. Er zijn tegenwoordig steeds meer slimme apparaten die heel veel stroom opeisen. Dit zorgt ervoor dat bij steeds meer mensen het internet steeds trager wordt. De oude router kan nog niet omgaan met zoveel stoorzenders. Om traag internet te voorkomen kun je de router het beste ver uit de buurt van deze apparaten plaatsen.

3. Kabels

Bij traag internet kan de oorzaak ook in de kabels liggen. Wanneer de kabels te oud zijn of zijn beschadigd, kan dit traag internet veroorzaken. Kijk op de kabels of ze CAT5e hebben. Hebben ze dit niet? Dan wordt het tijd om je kabels te vervangen. De apparatuur kan ook sterk zijn verouderd. Deze vereist een minimumsnelheid van Gbit/sec. Op de kabels van je internet kun je al deze informatie terugvinden.

Previous «
Next »