9 tips bij het kiezen van een smartwatch

  • Paul
  • 5 Years ago
  • Comments Off
smartwatch

Het ouderwetse horloge wordt steeds vaker vervangen voor de moderne tegenhanger: de smartwatch. Hiermee kun je berichten die je op je telefoon ontvangt van je horloge aflezen, en je kunt er je bewegingsactiviteiten mee bijhouden. Maar de ene smartwatch is de andere niet, waardoor je goed moet weten wat je wilt en goed moet zoeken naar het passende apparaat voor jou. Daarom geven wij je hier negen tips bij het kiezen van een smartwatch.

Herenmodel of damesmodel?

Hoewel smartwatches redelijk uniseks zijn, kunnen specifieke gevallen toch gericht zijn op mannen óf vrouwen. Een smartwatch voor heren is vaak wat conservatiever qua kleuren dan modellen die specifiek op dames gericht zijn. Ook kan het zo zijn dat de maten onderling verschillen. Meet zeker de omvang van je pols op voordat je een smartwatch koopt, want je wilt wel zeker weten dat hij ook daadwerkelijk past.

Bandjes kunnen verwisselen of niet?

Bij sommige smartwatches is het mogelijk om zelf het bijgeleverde bandje te vervangen voor een ander, passend bandje naar keuze. Dit geeft je de mogelijkheid om na een tijdje eens voor een ander bandje te gaan, waardoor je minder snel uitgekeken raakt op je smartwatch. Vind je dit belangrijk, let hier dan op bij het uitzoeken van een smartwatch.

Wel of niet berichten kunnen beantwoorden?

Je wilt een smartwatch om de berichten die je op je mobiele telefoon ontvangt snel en gemakkelijk te kunnen aflezen door simpelweg naar je pols te kijken. Niet elke smartwatch stelt je echter in staat om (beperkt) berichten te kunnen beantwoorden. Soms is het echter wel fijn als je meteen met een simpel ‘ja’ of ‘nee’ kunt antwoorden zonder je telefoon tevoorschijn te hoeven halen.

Waterdicht of niet?

Het concept van waterdichte telefoons en horloges wordt steeds gewoner, alleen betekent dat vaak nog niet dat je het apparaat echt onder water moet willen houden. Toch bestaan er smartwatches waar je mee kunt zwemmen. Deze zijn dan doorgaans ook in staat om gegevens vast te leggen van die activiteit. Met deze smartwatches kun je dan in principe ook onder de douche en in de afwasbak. Kijk hier als je dit belangrijk vindt goed naar wanneer je je smartwatch uitkiest.

smartwatches

Wel of geen GPS?

Ben jij een buitensporter of een binnensporter? Dat is een belangrijke overweging om te maken, want het bepaalt of je wel of geen GPS nodig hebt op je smartwatch. Wil je graag dat je route en exacte afgelegde afstand bijgehouden wordt wanneer je hardlopen, fietsen of wandelen, dan is het handig als je smartwatch GPS heeft. Je hoeft dan bij het hardlopen bijvoorbeeld niet je mobiele telefoon mee te nemen. Doe je enkel aan (cardio)fitness, dan heb je geen GPS nodig.

Wel of geen kleurenscherm?

Je hebt smartwatches met een scherm dat alleen zwart-wit weergeeft, maar ook smartwatches met een kleurenscherm. Dit is een kwestie van smaak die zich wel vertaalt in de prijs. Toch is dat een luxe die er voor kan zorgen dat je minder snel uitgekeken raakt op je smartwatch.

Wel of geen hartslagmeter?

Niet elke smartwatch heeft vanzelfsprekend ook een hartslagmeter. Wil je wel graag dat je hartslag gemeten wordt tijdens je activiteiten, of zelfs de hele dag door, dan moet je je smartwatch hier ook op uitzoeken. Dit betekent vaak wel dat hij net iets duurder uitvalt, maar dat is dan ook het geld waard, want een hartslagmeting kan erg inzichtelijk zijn.

Wil je met dit design rondlopen?

Alle functionaliteiten van een smartwatch zijn natuurlijk erg fijn en heel belangrijk bij het maken van je keuze. Maar wat ook belangrijk is, is dat het een accessoire is dat je om je pols draagt en dat dus goed zichtbaar is. Je wilt dus wel een smartwatch kiezen waarvan je het design mooi genoeg vindt om ermee rond te lopen. Shop dus goed rond, want er bestaat modern design, maar ook wat klassiekere ontwerpen.

Eigenlijk alleen een digitale klok nodig?

Wil je vooral een digitale klok om je pols om te tijd op te zien, maar hoeft het eigenlijk helemaal niet zo’n duur, geavanceerd apparaat te zijn? Dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan voor een digitaal horloge. Digitale horloges zijn nog steeds verkrijgbaar in een allerlei uiteenlopende modellen met voor ieder wat wils.

Previous «
Next »