• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • Dit verwachten we van de nieuwe Samsung Galaxy S22 serie

Dit verwachten we van de nieuwe Samsung Galaxy S22 serie

  • Paul
  • 2 Years ago
  • Comments Off
samsung galaxy s22

Vorig jaar al werd de nieuwe Samsung Galaxy S22 series aangekondigd, die bestaat uit de Samsung Galaxy S22, de Samsung S22 Ultra en de de Samsung Galaxy S22 Plus. Zoals gewoonlijk voor de release van een nieuwe telefoon was er al veel uitgelekt wat betreft de specificaties en prijs. Afgelopen week zijn daar nog wat extra feiten bijgekomen. Tijd dus om alles over de aankomende Samsung Galaxy S22 series op een rijtje te zetten. 

Waar uit bestaat de nieuwe Galaxy S22 serie van Samsung?

Zoals het er nu naar uitziet, zal de nieuwe serie van Samsung op 9 februari gepresenteerd worden, al is ook wel gebleken dat ten tijde van een pandemie, dit soort momenten nogal eens uitgesteld kunnen worden. Wat we wel zeker weten is dat de serie bestaat uit de S22, de S22 Ultra en de S22 Plus. Oplopend in prijs en specs.

 Zoals bij de meeste grote fabrikanten van smartphones zit er wat betreft het ontwerp niet veel verschil tussen de S21 en de aankomende S22 serie, ze lijken behoorlijk veel op elkaar. Doordat de telefoon van kunststof is gemaakt, voelt deze een stuk lichter aan. Hierdoor geeft het geen luxe gevoel in de hand, waar we even aan moeten wennen.

De duurdere telefoons van Samsung hadden de afgelopen jaren altijd een prachtig Amoled scherm. Dit geeft mooie kleuren, een goed contrast en de perfecte helderheid. Ook voor de nieuwe serie van Samsung wordt er weer gebruik gemaakt van een goed scherm, het is echter nog onduidelijk of dat een verbeterde versie van de Amoled wordt of niet.  We weten al wel dat het scherm een verversingssnelheid heeft van 120Hz. Reden genoeg om dit nieuwe scherm en toestel te beveiligen met een eigen ontworpen telefoonhoesje

De processor van de nieuwe S22 serie

Ook wat betreft de processor weten we nog niet precies wat er in komt te zitten. dit kan zowel een nieuwe processor van Qualcomm zijn, alsmede een processor Exynos. Dit is echter niets nieuws. Samsung gebruikte in het verleden soms andere processoren in dezelfde telefoons, afhankelijk van het continent waar je de telefoon koopt. Daarnaast kiest Samsung al jaren twee verschillende processors voor zijn dure S-serie telefoons en levert in Nederland eigenlijk altijd een processor uit de Exynos-versie. Vooralsnog gaan we ervan uit dat dat nu ook het geval is.

Wat betreft het werkgeheugen, gaan we ervan uit dat de S22 serie over minstens 8GB beschikt, en wat betreft de opslag, minimaal 128GB. Uiteraard zullen sommige modellen ook met meer opslaggeheugen komen, maar aangezien Samsung hier nog niet veel over heeft losgelaten, kunnen we daar nog niets over zeggen.

Wat betreft het opladen weten we de specificaties al wel: dat gebeurt via een usb-c poort, of kan draadloos worden gedaan. Aangezien de S21 serie van Samsung geen oplader bevatte, maar alleen de usb-c kabel, verwachten we dat dat voor de S22 serie ook het geval is. Grote kans dat dit een van de laatste releases is die worden geleverd met zo’n kabel, omdat we in de toekomst waarschijnlijk allemaal draadloos zullen gaan opladen.

Wat betreft de main camera zal deze geen resolutie van 12 megapixel hebben, zoals de vorige serie van Samsung, maar maar liefst 50 megapixel. Hierdoor kun je veel scherpere foto’s maken, ook in het donker, waardoor je dus minder licht nodig hebt. De specs wat betreft de camera zijn echter ook nog niet helemaal zeker, daar lezen we tot nu toe verschillende berichten over…. even afwachten dus!

Previous «
Next »