Een monitorarm aanschaffen?

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

De aanschaf van een monitorarm lijkt onnodig en weggegooid geld, maar niets is minder waar. Het is belangrijk dat u de voordelen en het nut ervan inziet. Het is namelijk niet zomaar een leuke accessoire, het biedt ook daadwerkelijk mogelijkheden voor u en uw werknemers. Zeker wanneer jullie erg veel tijd besteden achter de computer, laptop of tablet is dit een erg noodzakelijk en handig product. En het is ook wetenschappelijk bewezen dat het een positief effect heeft, kijkend naar de ergonomie. Meer hierover leest u in onderstaand bericht.

Zithoudingmonitorarm

Zoals gezegd speelt de ergonomie een enorm grote rol in het dagelijks leven van een kantoormedewerker. Deze regels houden zich bezig met de houding van de mens in relatie tot zijn gezondheid en het voorkomen van klachten in de rug, schouders en nek. Om zoveel mogelijk klachten te voorkomen is het dus van belang om de regels niet aan uw laars te lappen. Het is tegenwoordig zelfs verplicht om aan een aantal van deze normen te voldoen. Een van deze regels is de aanschaf van een degelijke monitorarm, om het beeldscherm te verhogen en zo nodig te kantelen. Het is aanbevolen om het scherm op ongeveer gelijke hoogte met de ogen te hebben, wanneer u rechtop in uw stoel zit. Dit zorgt ervoor dat uw ogen minder snel moe worden en het voorkomt pijn in de nek omdat u niet continu met een gebogen hoofd zit te kijken.

Beweging

Daarnaast is genoeg bewegingsruimte op kantoor geen overbodige luxe. Als het mogelijk is om uw beeldscherm van plaats te verwisselen, dan verandert u vanzelf mee van houding. Dit zorgt ervoor dat u genoeg beweging in het lichaam houdt en dus spierstijfheid voorkomt. Dit doet men tevens door een bureau aan te schaffen dat hoog en diep genoeg is. Daarbij zorgt een monitorarm ook voor ruimtebesparing, omdat het eenvoudig is om de standaard in te klappen. Ten slotte werkt dit enorm prettig als u uw werkplek deelt met andere collega’s. Iedere persoon is namelijk verschillend, niet alleen in lengte maar ook in houding. Dan is het fijn om eenvoudig de omgeving aan te passen aan uw behoeften. Dit is mogelijk met een monitorarm, die onder andere beschikbaar is bij www.officetopper.com. Deze arm biedt dus voldoende voordelen en is een onmisbaar onderdeel op kantoor.

Previous «
Next »