• Homepage
  • >
  • Internet
  • >
  • Online marketing laat het internet voor jouw bedrijf werken

Online marketing laat het internet voor jouw bedrijf werken

  • Paul
  • 6 Years ago
  • Comments Off

Dagelijks zoeken we op internet naar allerlei soorten informatie. Dat betekent dat als jij met je bedrijf hier slim op inspeelt, de online zichtbaarheid van jouw bedrijf enorm groot kan zijn. Met als gevolg dat je leads en klanten kunt werven. Toch benutten veel bedrijven de kansen die het internet biedt nog onvoldoende, harstikke zonde! Maar hoe kun je nu met online marketing ervoor zorgen dat het internet voor jouw bedrijf gaat werken? Lees verder en je weet het.

Het begint met goede content

Wat je ook aan online marketing activiteiten gaat ondernemen, als je geen goede content hebt, dan is de kans op succes zeer klein. Met content bedoelen we tekst, foto’s, video’s, audio-bestanden, infographics, e-books en andere informatiedragers. Maar wat is goede content? Dat is informatie (visueel en tekst) die van toegevoegde waarde is voor jouw doelgroep en die op een of andere manier ervoor zorgt dat de kans op bedrijfsgroei toeneemt.

Onderschat bijvoorbeeld niet wat de toegevoegde waarde van een gratis e-book kan zijn. Als de inhoud goed is, dan gaan de lezers je als een expert in jouw vakgebied zien. Als ze vroeg of laat een keer op zoek zijn naar de diensten of producten die jij aanbiedt, dan is de kans groot dat ze bij jou komen kopen. Kortom, zorg ervoor dat alle informatie die je publiceert voor je doelgroep van toegevoegde waarde is.

Bedenk daarbij wel dat je informatie nog zo goed kan zijn, maar als niemand het op internet kan vinden het weinig oplevert. Dat kun je oplossen door de informatie te vormen tot goede SEO teksten.

Content omzetten naar SEO teksten

Google maakt je content vindbaar door onder andere naar de woorden in je tekst, bestandsnamen van afbeeldingen en omschrijvingen bij video’s te kijken. Zo kan de zoekmachine bepalen waar jouw content over gaat. Jouw doelgroep die online naar informatie zoekt die jij kunt bieden, gebruikt daarbij zoektermen die ze in Google invoeren. Het is belangrijk om te onderzoeken welke zoektermen dat zijn en om die woorden in je informatie te verwerken. Zo zorg er je enerzijds voor dat je informatie voor je doelgroep van toegevoegde waarde is en anderzijds vindbaar wordt in de zoekmachines. Zie je het zelf niet zitten om SEO teksten te schrijven? Dan kun je dat werk ook uitbesteden, zie hier een voorbeeld: https://www.resultinternetmarketing.nl/seo-teksten-laten-schrijven/.

Online vindbaar wordenOnline-vindbaar-worden

Het proces van vindbaar worden is een proces dat vele weken, zo niet vele maanden in beslag kan nemen. Je kunt dit proces echter versnellen door bijvoorbeeld te adverteren met Google Adwords. Zo ben je per direct vindbaar voor  jouw doelgroep.

Een andere manier waarop je sneller online vindbaar kunt worden, is door het promoten van jouw informatie op andere websites. Je kunt bijvoorbeeld beheerders van blogs benaderen met de vraag of ze jouw informatie op hun blog willen delen. Op die manier krijg je langzaam maar zeker verwijzingen naar jouw website, waardoor jouw informatie op termijn beter vindbaar wordt.

Heb geduld

Het internet biedt enorm veel kansen, maar vaak profiteer je daar niet van dag op dag van. Zie internet marketing daarom als een proces dat op de lange termijn zeer veel kan opleveren. Je zult zien: zolang je goede informatie aan je doelgroep geeft en je je actief inzet om je online zichtbaarheid te laten groeien, dan gaat het internet voor jouw bedrijf werken!

Dit blogartikel is mede mogelijk gemaakt door Result Internetmarketing.
Bezoek hun website hier: https://www.resultinternetmarketing.nl/

 

Previous «
Next »