• Homepage
  • >
  • Hardware
  • >
  • Tips voor het uitzoeken van een kwalitatieve cameralens! 

Tips voor het uitzoeken van een kwalitatieve cameralens! 

  • Paul
  • 1 year ago
  • Comments Off
kwalitatieve-cameralens

Zowel professionele als hobbyfotografen hebben een of meerdere kwalitatieve cameralenzen nodig. Het uitzoeken van een kwalitatieve cameralens kan echter best lastig zijn. Voor iedere soort fotografie is er wel een specifieke lens. Dat betekent ook hoe breder je fotografiestijl, des te meer verschillende lenzen je nodig zult hebben. Om het uitzoeken van een lens wat makkelijker te maken, staan hieronder een aantal tips! 

Bepaal je fotografiestijl 

Als je op zoek bent naar een nieuwe cameralens, is het van tevoren belangrijk om te bepalen voor welke fotografiestijl je de lens nodig hebt. Houd je bijvoorbeeld van reisfotografie? Dan zou je het beste voor een standaardlens of een zoomlens kunnen gaan. Met een standaardlens kun je standaard reisfoto’s goed vastleggen. Met een zoomlens kun je verschillende situaties mooi vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan familiefoto’s, maar ook foto’s van dieren die zich op een grotere afstand bevinden. Houd je juist van het fotograferen van huizen en hun interieur? Dan kun je beter voor een groothoeklens gaan. Met een groothoeklens kun je brede onderwerpen goed in beeld krijgen, wat ideaal is voor het fotograferen van gebouwen en een interieur bijvoorbeeld. Zo zie je maar weer, het is echt belangrijk om een passende lens te kiezen voor jouw fotografiestijl!

Kies een passende lens voor je camera

Het is niet alleen belangrijk om een passende lens bij je fotografiestijl te kiezen. Het is daarnaast ook erg van belang om een lens uit te kiezen die goed past bij jouw camera. Je kunt namelijk niet alle lenzen bij alle camera’s gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld niet zomaar een Nikon lens bij een Canon camera gebruiken. Je moet altijd kijken of de mount van de lens hetzelfde is als die van de camera. Zo weet je zeker dat de lens op de camera past. Sommige verschillende merken kun je wel met elkaar combineren. Een van deze merken is Sigma. Sommige lenzen van Sigma kun je bijvoorbeeld gebruiken in combinatie met een Canon camera. Dit is natuurlijk niet bij alle merken het geval, dus zeker belangrijk om in de gaten te houden!  

Let op de eigenschappen van de lens

Als je eenmaal een lens hebt gevonden die zowel bij je camera als bij je fotografiestijl past, is het handig om de eigenschappen van de lens te bekijken. Een van deze belangrijke eigenschappen is bijvoorbeeld beeldstabilisatie. Lang niet alle lenzen zijn ervan voorzien, maar beeldstabilisatie is zeker handig om te hebben. Vooral als je bewegende onderwerpen wilt fotograferen, zoals bij straatfotografie bijvoorbeeld. Verder is het ook belangrijk om het diafragma en de brandpuntafstand goed in de gaten te houden. Zo weet je zeker dat je een kwalitatieve lens uitkiest die goed bij jou en je camera past. 

Met al deze tips wordt het uitzoeken van een nieuwe lens een stuk makkelijker! 

Previous «
Next »