Microsoft Office online: gratis, maar ook nuttig?

  • Paul
  • 7 Years ago
  • Comments Off

Iedereen die geregeld gebruikt maakt van een computer kent zonder enige twijfel wel het Microsoft Office pakket. Dit softwarepakket telt talloze programma’s waarmee je heel wat richtingen uit kunt. Word voor tekstverwerking, Excel voor dataverwerking en dan is er nog PowerPoint voor presentaties, Access voor databasebeheer en ga zo maar door. Enorm handig, maar ook ontzettend duur. Microsoft Office is niet goedkoop en enkel het geld waard als je het beroepsmatig vaak en intensief moet gebruiken. Is dat niet het geval? Dan is de gratis Microsoft Office versie die je online hebt een veel beter alternatief.

Werken met Microsoft Office online

Op zoek naar een gratis Offico pakket of gewoon een gratis word? Dan hoef je daar dezer dagen niet al te ver naar te zoeken. Microsoft biedt immers een gratis versie van het Office-pakket aan al zijn gebruikers aan. Het enige wat je nodig hebt om aan de slag te gaan met jouw gratis Offico is een Microsoft account, een verbinding met het internet en een webbrowser. Handig is ook dat je jouw gratis Microsoft office pakket op elke computer kunt gebruiken. Een vrijheid die je niet hebt bij het officiële betalende pakket. Daar koop je telkens het gebruik aan voor slechts 1 laptop of computer.

Het account

Heb je een computer die verbonden is met het internet en een recente webbrowser? Dan is het enige wat nog ontbreekt voor jouw gratis word een Microsoft account. Het goede nieuws is dat de kans groot is dat je er al eentje hebt. Beschik je over een e-mailadres bij Hotmail, Live of Outlook? Dan heb je al een Microsoft account. Is dat niet het geval? Dan maak je er eenvoudig en gratis eentje aan op Outlook.com.

Gebruik maken van Microsoft Office online

De gemakkelijkste manier om contact te maken met de gratis Microsoft Office online functies is om te surfen naar Outlook.com. Log in met de accountgegevens en klik op de pijl die naar beneden wijst naast Outlook.com. Dit opent het Microsoft Office menu waar je de verschillende apps die je kunt gebruiken terug kunt vinden. De document van de app die je opent en bewerkt kunnen opgeslagen worden online of op jouw computer.

Beperkingen

Het spreekt voor zich dat de versie die gratis ter beschikking wordt gesteld niet exact dezelfde is als de betalende. Het klopt dan ook dat heel wat van de meer geavanceerde zaken niet mogelijk zijn. Tekstverwerking op hoog gedetailleerd niveau is niet mogelijk. Heel wat functies zijn read only en verwacht ook in de andere apps geen wonderen. Ben je echter gewoon op zoek naar de basis zonder een fortuin uit te geven? Dan is de gratis versie ruimschoots voldoende.

Previous «
Next »