• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • The Internet of Things: hoe ziet er het nu uit en waar gaat het naartoe?

The Internet of Things: hoe ziet er het nu uit en waar gaat het naartoe?

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
internet of things voorbeelden

Het zogenoemde Internet of Things (IoT) behoort tot de invloedrijkste technologische trends voor komend jaar. Maar wat is het internet der dingen, zoals het letterlijk vertaald wordt, precies voor soort technologie? Wat zijn bekende internet of things voorbeelden die al gebruikt worden en wat is de toekomst van the Internet of Things? In dit blog lees je alles over een van de grootste technologische trends voor komend jaar en de verschijningsvormen van Internet of Things, zoals aan de slag met 3d printen gaan en huishoudelijke apparatuur digitaal instellen en bedienen.

Wat is het internet der dingen?

Onder Internet of Things, ofwel het internet der dingen, worden allerlei slimme technologieĆ«n, devices, apps en computerprogramma’s verstaan, die het leven in en rond huis vereenvoudigen. Hierbij kan gedacht worden aan slimme, instelbare thermostaten, bediening van de verlichting via je smartphone, slimme speakers en soortgelijke technologische snufjes. Maar er zijn nog veel meer voorbeelden te noemen van deze slimme technologie, die nu al bezig is om de wereld te veranderen.

Enkele belangrijke Internet of Things voorbeelden

Uit marktonderzoek is gebleken dat ruim 40 procent van Internet of Things toepassingen die nu door mensen wordt gebruikt, betrekking heeft op apparaten als de smart tv, slimme speakers die met stemgeluid zijn aan te sturen en geavanceerde apparatuur om je auto, woning of bedrijf (op afstand) te beveiligen. Op plek 2 komen toepassingen als het sturen van verlichting, de koelkast, de verwarming in huis, of het bedienen van rolluiken, gordijnen, garagedeuren en dergelijke via IoT.

De toekomst van the Internet of Things: enkele trends

De toekomst van the Internet of Things is natuurlijk niet exact te voorspellen, maar uit recente ontwikkelingen, zoals aan de slag met 3d printen kunnen gaan, blijkt wel welke kant het waarschijnlijk op gaat. Een eerste belangrijke trend die zich voordoet, is de snelle uitbreiding van Internet of Things. Uit recent onderzoek, uitgevoerd door het gerenommeerde marktonderzoeksbureau IDC, is gebleken dat in 2019 mondiaal bijna 815 miljoen slimme apparaten en producten over de toonbank zijn gegaan. De verwachten is dat deze verkoopcijfers met ruim 5 procent gaan toenemen, tot zo’n 1.400 miljoen producten in het jaar 2023. De tweede grote ontwikkeling is een verdere ontwikkeling van de 3d-printer. 3d-printers bestaan al enige tijd, maar gaan in de komende jaren steeds belangrijker worden. De verwachting is dat meer bedrijven, maar zeker ook een groeiend aantal particulieren, dit type IoT-printer gaat aanschaffen!

Previous «
Next »