Wat zijn de gadgets van 2020 tot nu toe?

  • Paul
  • 4 Years ago
  • Comments Off
gadgets 2020

Elk jaar komen er nieuwe gadgets uit. Sommige zijn blijvertjes en andere zijn een kort leven beschoren. Ook dit jaar zien we weer bepaalde gadgets erg populair worden. Hieronder zetten we er enkele voor je op een rijtje

De slimme slaap lamp

Er zijn tegenwoordig veel mensen die moeite hebben met slapen, volgens recent onderzoek, zo’n 30% van alle mensen op de wereld. Daarom zijn zogenaamde ‘slimme slaap lampen’ erg populair geworden de afgelopen jaren. De slaap- en waak lampen zullen je helpen om ‘s nachts tot rust te komen met een ontspannings- en ademfunctie en zal je helpen geleidelijk aan wakker te worden voordat de wekker afgaat. De lamp doet dit door steeds helderder te worden om op die manier een natuurlijke zonsopgang te simuleren. Deze lampen worden steeds beter, en krijgen vreemd genoeg ook steeds meer opties, wat je natuurlijk niet verwacht bij een apparaat dat er is om je in slaap te laten vallen. Zo zijn er tegenwoordig slaap lampen die een kalender hebben en je telefoonoproepen en berichten laat zien. De vooruitgang zit hem echter vooral in de steeds betere ontspannings- en ademfuncties.

Smartwatch

2020 gadgets

Eerder bespraken we al waar je op moet letten bij het kopen van een smart watch. Duizenden mensen hebben een smart horloge en op het moment zijn vooral die van Fitbit erg populair. Deze houdt niet alleen je hartslag bij, maar ook de calorieën die je verbrandt, de afstand die je rent of loopt en nog veel meer. Het horloge volgt zelfs je slaappatroon, zodat je een betere nachtrust kunt krijgen. Daarnaast heeft het een batterijlevensduur tot 5 dagen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over het dagelijks opladen van de batterij. Het is de normaalste zaak van de wereld dat je op je smartphone ook je Whatsapp berichten kunt ontvangen en dat je er mee kunt bellen, dus dat doet de smartwatch van Fitbit ook.

Zonnebril met ingebouwde MP3 speler

Een van de nieuwe gadgets die we dit jaar zien is de zonnebril met ingebouwde MP# speler.  Zo heeft Bose een erg mooie op de markt gebracht, deze zonnebril sluit je aan via bluetooth en speelt muziek af in de buurt van je oren zonder dat iemand hoort waar je naar luistert. De lenzen zijn daarnaast anti kras en deze zonnebrillen zijn verkrijgbaar in allerlei monturen en kleuren van de glazen.

Digitale polaroid camera

Herinner je je de oude Polaroid camera’s nog? Die waarbij er na het schieten van de foto direct een foto uit kwam, in die bekende vierkante vorm met frame?  Tegenwoordig is er ook een digitale variant van en die kan dezelfde soort  foto’s maken, die ook direct uitgeprint worden. Dit hoeft echter niet, je kunt de foto’s ook later via bluetooth uploaden. Je kunt schakelen tussen een standaard- en een portretlens en de batterij gaat 60 dagen mee.

Slimme thermostaat

Ook in huis zien we steeds meer gadgets verschijnen, zo is er veel ontwikkeling op het gebied van slimme thermostaten. Tegenwoordig zijn er die worden geleverd met verschillende sensoren, die je dan op plekken in het huis kunt leggen waar je veel bent. Op die manier zorgt de thermostaat dat de temperatuur hier gelijk blijft. De sensoren meten zowel de bezettingsgraad als de temperatuur en seinen naar de ‘Smart Thermostaat’ zodat die automatisch overschakelt naar de juiste modus voor comfort wanneer je thuis bent of voor besparingen wanneer je niet thuis bent.

3D printers

gadgets van 2020

3D printers bestaan natuurlijk al langere tijd, maar we zien ze dit jaar pas voor het eerst als gadget. Zo heb je tegenwoordig al zo’n printer vanaf 200 euro. Natuurlijk is deze techniek nog vrij nieuw en zal deze de komende jaren snel vooruit gaan, toch is het al erg leuk om ook met deze goedkopere varianten te gaan spelen. De 3d printer markt is een steeds groter groeiende markt, en met steeds meer mogelijkheden.

Mobiele compacte beamer

gadgets 2020

Door een compacte beamer kun je overal je series, films en andere video’s op een groot scherm kijken. Een compacte beamer brengt je de ultieme ervaring, ook handig voor ‘t geven van presentaties. Vooral deze zomer is de verkoop van compacte beamers erg gestegen, omdat mensen hem op vakantie gebruiken. Tegenwoordig zijn dit soort beamers erg licht, vaak wegen ze slechts rond de 1300gram. Makkelijk in de rugzak mee te nemen naar welke locatie dan ook. Het aansluiten van de beamers is daarnaast ook kinderlijk eenvoudig.

De ‘alleskunner’

Slowcooken wordt nog lekkerder, leuker en gemakkelijker met de alleskunner. In dit apparaat zitten eigenlijk 7 verschillende kookapparaten, waardoor je er ontzettend veel mee kunt bereiden. Gerechten die normaliter lang moeten sudderen zijn in een mum van tijd helemaal klaar. 

Previous «
Next »