• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Onze huizen worden steeds slimmer met deze gadgets!

Onze huizen worden steeds slimmer met deze gadgets!

  • Paul
  • 1 year ago
  • Comments Off
slimme huizen

Je kunt je huis tegenwoordig een stuk ge-automatiseerder maken door apparaten toe te voegen die je overal kunt bedienen vanaf je telefoon. Deze transitie is een paar jaar geleden begonnen en in de toekomst zullen steeds meer producten in huis ‘smart’ worden. Als we kijken naar communicatieproducten  dan zien we de deurintercoms meer en meer terug en kun je nu ook portofoons kopen die op WiFi werken

Tegenwoordig loop je je slaapkamer in en vraag je de smart assistent om het licht aan te doen. Je kunt je thermostaat aanpassen via een app op je telefoon, vanuit het comfort van je bed voordat je er ’s ochtends uit stapt. Als je wil stuurt je airfryer je zelfs een melding als hij klaar is met voorverwarmen. Vandaag de dag is er een slimme versie van vrijwel elk thuisapparaat dat je maar kunt bedenken. Over het algemeen maken deze producten verbinding met internet, zodat je ze vanaf je telefoon kunt bedienen via een bijbehorende app. De meeste werken zelfs ook met verschillende vormen van stembesturing.

Bij het ultieme slimme huis maak je kennis met technologie voordat je zelfs maar binnen bent. Enkele van de handigste smart home-gadgets bevindt zich in de voortuin, te beginnen met beveiligingscamera’s voor buiten. Dit zijn weerbestendige beveiligingscamera’s met hoge resolutie die niet alleen bewegings geactiveerde video vastleggen, maar een helder licht werpen op alles wat er op jouw terrein beweegt. De meeste zijn draadloos en binnen enkele minuten te installeren. Daarnaast heb je ook andere leuke smart oplossingen voor in de tuin zoals bijvoorbeeld een Bird Buddy. Dit is een vogel voederhuisje met een ingebouwde camera, die jou een seintje geeft als er vogels aan het voeden zijn, het vogelhuisje maakt foto’s en kan deze in een mooie collectie opslaan en weergeven. 

Een ander stukje technologie dat je op je voordeur wilt hebben, is een slim slot. Deze apparaten zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van een echt smart huis en bieden zowel veiligheid als flexibiliteit. Dergelijke sloten laten je komen en gaan wanneer je wilt en houden in de gaten wie het huis binnenkomt en verlaat terwijl je weg bent. Dergelijke smart sloten hebben automatische vergrendelings- en ontgrendeling mogelijkheden, robuuste integraties en een stijlvol ontwerp. Overweeg voor het hoogste beschermingsniveau een professioneel bewaakt smart home beveiligingssysteem.

Als het gaat om woonkamer technologie, zijn televisies, soundbars en bluetooth speakers de voor de hand liggende keuzes in het slimmer maken hiervan. Maar in het ultieme slimme huis werken talloze andere gadgets samen om de sfeer, het gemak en de veiligheid van jouw belangrijkste woonruimte te verbeteren. Om te beginnen is een slimme speaker een must voor in de woonkamer. Naast het afspelen van muziek, dienen zij tegenwoordig als een soort centraal commandocentrum, waarmee je vrijwel elk ander connected home-gadget met je stem kunt bedienen. De eerste stap bij het kiezen van een platform is beslissen welk platform voor spraakondersteuning het beste bij je huis past: Alexa, Google Assistant of Siri. Alle drie ondersteunen ze de meeste grote merken van smart home-apparaten!

Previous «
Next »