Mini ITX OC videokaart

  • Paul
  • 8 Years ago
  • Comments Off

Mini ITC OC, de eerste high-end mini videokaart

Sinds een paar weken is de (eerste) high-end mini videokaart op de markt, de Mini ITX OC. De kaart is uitermate geschikt voor de kleinere kast die tot grote prestaties in staat moet zijn. Een kleine kast is uiteraard geen vereiste.

In een handomdraai is de kaart te plaatsen in de PCI-Express slot, waar alle andere kaarten met vergelijkbaar prestatieniveau veel lastiger in te passen zijn. De Mini ITX OC heeft dan ook de volgende afmetingen: L 17cm x B 3cm x H 13cm. De hoogte wordt voornamelijk veroorzaakt door het stevige koelsysteem van de kaart.

Met een geheugen van 8GB (GDDR5 met een kloksnelheid van 8,008Ghz) en een video chip kloksnelheid van 1531Mhz (Potentieel te boosten naar 1721Mhz) levert de Mini ITX OC prima prestaties. Met deze kaart-specs moet je, ondersteund door de juist overige hardware, vrijwel ongestoord je gang kunnen gaan in game land.

Er is gebruik gemaakt van een aluminium koelblok afgemonteerd met een 90mm ventilator. De bladen van de ventilator hebben een speciaal design wat de lucht-afvoer ten goede zou moeten komen. Bij een toelaatbare temperatuur komt de ventilator tot stilstand wat het geluid van de kaart beperkt houdt.

De Mini ITX OC heeft een viertal aansluitingen. Twee maal DVI, één maal HDMI (2.0) en één maal DisplayPort (1.4)

Voordelen Mini ITX OC:

– Afmetingen van de kaart.
– Stevige prestaties.
– Prima koeling, ook al is het erg compact.
– Prijs lijkt competitief.

Nadelen Mini ITX OC:

– Weinig tot geen referentie materiaal op het gebied van compacte kaarten.
– Twee maal DVI i.p.v. twee maal HDMI is wat ongebruikelijk. Meerdere monitoren aansluiten is echter gewoon mogelijk na het aanpassen van wat signaal instellingen.

Een revolutionair stukje technologie wat zeker het bekijken waard is.

Previous «
Next »