De Sony Xperia XZ

  • Paul
  • 8 Years ago
  • Comments Off

De Sony Xperia XZ: een uitgebreide review

Sony heeft een nieuwe telefoon op de markt gebracht: de Sony Xperia XZ. Zoals de naam al doet vermoeden, hoort deze gloednieuwe telefoon in het Xperia-rijtje van Sony thuis. Met het strakke design van het toestel en de uitstekende camera die de telefoon heeft, is de telefoon zelfs het paradepaardje van de Xperia-lijn van Sony.

In deze review lees je meer over de Sony Xperia XZ. Zo lees je niet alleen meer over de specificaties van de telefoon, maar kom je op deze pagina ook te weten ook wat deze telefoon tot het nieuwe paradepaardje van Sony maakt.

De Sony Xperia XZ: de specificatiesde sony xperia xz

Om je een duidelijk beeld te geven van de nieuwe Xperia telefoon van Sony, zetten we de belangrijkste specificaties van het toestel op een rijtje:

  • 5,2 inch scherm met FHD-resolutie van 1080×1920 pixels.
  • 23-megapixelcamera op de achterzijde van het toestel.
  • 13-megapixelcamera op de voorzijde van het toestel, geschikt voor het maken van selfies.
  • 2,15 GHz Snapdragon 820 quad-core processor met 3 GB aan werkgeheugen.
  • 32 GB opslaggeheugen, eventueel uit te breiden met een micro SD geheugenkaart.
  • Software: Android 6.0 Marshmallow met Sony’s eigen thema eroverheen.

De pluspunten van de Sony Xperia XZ

Het is niet voor niets dat Sony de nieuwe Xperia als het paradepaardje van het merk ziet. In vergelijking met zijn voorgangers, heeft de XZ namelijk enkele belangrijke pluspunten. Het eerste belangrijke pluspunt van het toestel, is de camera van de telefoon. Waar veel andere telefoons een vrij matige camera hebben, is er echt geïnvesteerd in de camera van de nieuwe Sony Xperia. Groot voordeel van de camera: de telefoon heeft ook een cameraknop aan de zijkant. Dit betekent dat je het toestel echt kunt gebruiken als camera en niet hoeft te klunzen met de cameraknop in het scherm zelf. Zeker als je selfies wil maken, is dit een groot voordeel.

Waar Sony nog meer in geïnvesteerd heeft bij het maken van de nieuwe Xperia, is het design van de telefoon. Het design ziet er niet alleen op en top strak uit, maar is bovendien verrijkt met afgeronde hoeken. Hierdoor heeft de telefoon een ergonomisch design en dit vinden veel mensen toch het mooist bij smartphones. Al met al is het een telefoon met een strak design, dat veel mensen erg mooi zullen vinden.

Eindoordeel van de Sony Xperia XZ

De Sony Xperia XZ ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook van hoge kwaliteit. De telefoon doet alles wat het toestel moet doen en is ook nog eens verrijkt met een uitstekende camera, waar je gemakkelijk de mooiste foto’s mee kunt maken. De telefoon is geschikt voor iedereen, maar zeker voor mensen die echt een goede camera op hun toestel willen of het design van de nieuwe Xperia simpelweg erg mooi vinden. Wie er ook in deze telefoon investeert: de kans is klein dat je hier spijt van krijgt.

Previous «
Next »