• Homepage
  • >
  • Games
  • >
  • GTA6 zal anders worden gelanceerd dan we gewend zijn

GTA6 zal anders worden gelanceerd dan we gewend zijn

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
gta6 kopen

Onlangs werden de nieuwe Playstation en XboX uitgebracht, wat uiteraard gevolgd gaat worden aan een lawine van nieuwe games. Zo weten we dat Grand Theft Auto 6 (GTA6) eraan zit te komen, maar we weten nog niet wanneer. Wel weten we dat deze introductie er anders uit gaat zien dan dat we gewend zijn van maker Rockstar. Voor gamers die vooral uitkijken naar een nieuwe wereld met meteen een nieuw singleplayer-avontuur kan dit echter wel eens een bittere pil worden. Maar kijkende naar de rest van de industrie en hoe ontzettend veel tijd en geld er geïnvesteerd moet worden om een volledige game te ontwikkelen, lijkt het onvermijdelijk dat de tijd van compleet losstaande GTA-releases voorgoed voorbij is. Rockstar heeft nog niks officieel bevestigd, maar dat GTA anders aangepakt gaat worden dan voorheen, lijkt zo goed als zeker. De toekomst van de franchise is namelijk GTA Online.

nieuwe gta

Grootser en spectaculairder dan ooit

De nieuwe generatie consoles zorgt ervoor dat games nog grootser en spectaculairder kunnen worden. Dat brengt echter ook een probleem met zich mee: iemand moet die game werelden maken en met meer details dan ooit, duurt dat best lang. Daardoor hebben we in de afgelopen acht jaar slechts één nieuwe GTA gehad, terwijl in de eerste tien jaar van dit millennium meer dan vijf GTA’s uitkwamen. Het duurt simpelweg veel langer om games van een dergelijk formaat te ontwikkelen. Een oplossing hiervoor is echter gevonden en een recente update voor GTA Online geeft een sterke hint op welke manier Rockstar GTA 6 uit gaat brengen.

Uitbreiding van de GTA wereld

Recentelijk is de virtuele online GTA wereld namelijk behoorlijk uitgebreid. Dit gebeurde voor het eerst sinds sinds de release in 2012. Het leidde direct tot hevige discussies, want online spelers vonden dat de tijd voor de uitbreiding van de GTA wereld beter besteed had kunnen worden aan GTA6. Dan ga je als fan echter aan een belangrijke factor voorbij: Rockstar is met deze update tegelijkertijd aan GTA Online en aan GTA 6 aan het werken. Sterker nog, het wijst erop dat de volgende Grand Theft Auto dichterbij is dan je denkt.

gta6 online

Ambitieuze drugssmokkelaar

Het thema van de nieuwe update komt vrijwel helemaal overeen met de populaire ‘Project Americas’-geruchten die al jaren de ronde doen. Die vermeende leaks claimen dat je in GTA 6 een ambitieuze drugssmokkelaar gaat spelen die in Vice City en andere Zuid-Amerikaanse locaties zijn zaakjes moet regelen. Dit is op zich niets nieuws: het zou niet de eerste keer zijn dat Rockstar naar nieuwe games hint via een vorige game. Denk aan Los Santos-billboards in GTA 4 bijvoorbeeld.

Grote kans dus dat Rockstar deze nieuwe update gebruikt als een overgang naar GTA VI: Online. Zo zou het best kunnen dat de volgende generatie van GTA Online Los Santos en mogelijk Vice City samen zou brengen en we luchthavens of lange vliegreizen zouden kunnen gebruiken om beide steden te bereiken.

grand theft auto online

Een behapbare ontwikkeling

Dit is natuurlijk niet wat je van een nieuwe GTA release gewend bent, maar wel een strategie die Activision bijvoorbeeld ook succesvol met Call of Duty heeft ingezet. Door langzaam of gedeeltelijk de map van GTA 6 aan GTA Online toe te voegen blijft de ontwikkeling behapbaar en hoeven fans niet eindeloos te wachten op nieuwe content.

Plus, het voorkomt de onmenselijke crunch die er nodig is om games zoals Cyberpunk: 2077 af te maken. Ontwikkelaars krijgen meer ademruimte, omdat het totaalproduct er niet vanaf dag één hoeft te staan. Zo kan de kaart langzaam uitgebreid worden, met een singleplayer-modus en verhalen die los kunnen worden verkocht.

Herstructurering van uitbrengen nieuwe games 

Zo hoeft niet elke game weer opnieuw de spelers basis te worden opgebouwd. GTA Online is mega lucratief, waarom zou je dat dus weggooien? Rockstar heeft er niet voor niks naar gehint dat het wil herstructureren hoe ze nieuwe games uit gaan brengen in de toekomst. Door eerst map van GTA 6 naar GTA Online te brengen, kunnen de ontwikkelaars focussen op het creëren van een wereld voor de game, en vervolgens het storyboard in elkaar zetten. De horror van werkweken van 100 uur in de laatste maanden in aanloop naar de lancering van Red Dead Redemption 2 is iets wat Rockstar duidelijk niet meer wil.

grand theft auto 6 kopen

Enorme map met meerdere steden

GTA Online is vanaf dit jaar gratis voor de PS5 te krijgen. Rockstar kan dan fans warm maken voor het nieuwe GTA 6 door alvast een enorme map met meerdere steden te lanceren, ondertussen kan het geld verdienen met microtransacties in GTA Online, en vervolgens de singleplayer-campaign later uitbrengen. Een campaign waarmee gamers dan ook weer voordelen krijgen in de multiplayer. 

Veel inkomsten

Grote bonus is natuurlijk dat GTA Online microtransacties het moederbedrijf van Rockstar, Take-Two Interactive, miljoenen aan inkomsten zal opleveren. Waarom zou het bedrijf op de resetknop van zijn levendige online community drukken, in plaats van meer content toe te voegen om zo meer spelers binnen te halen? Ze kunnen die lucratieve spelers basis dan gebruiken om de volledige GTA 6-campaign te promoten en te verkopen.

grand theft auto 6

Previous «
Next »