• Homepage
  • >
  • Mobile
  • >
  • Welke gave nieuwe smartphones komen er in 2021 uit?

Welke gave nieuwe smartphones komen er in 2021 uit?

  • Paul
  • 3 Years ago
  • Comments Off
gave smartphones 2021

Elk jaar komen producenten met nieuwe smartphones die net weer een beetje anders en vooral een stukje geavanceerder zijn dan hun voorganger. Ondanks de coronacrisis gaat dit in 2021 ook weer zo zijn. We lopen je langs een aantal gave nieuwe smartphones die we in 2021 tegemoet kunnen zien.

Samsung Galaxy S21

Sinds 14 januari is het nieuwe vlaggenschip van Samsung verkrijgbaar: de nieuwe Samsung Galaxy S21. Deze editie krijgt als eerste stemontgrendeling. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy S21 een plat 6,2 inch-beeldscherm met Full HD-resolutie. Dat is opvallend, want in vorige modellen werd er gebruik gemaakt van een gebogen scherm. Die waren ook erg populair, maar zijn nu beperkt tot enkel de Galaxy S21 Ultra. Ook heeft de S21 een plastic achterkant, in plaats van glas. Ook wordt het toestel, net als de iPhone 12, zonder oplader en oordopjes geleverd. Dit lijken aanpassingen die gemotiveerd zijn door de wens om de prijs relatief laag te houden. Achter op het toestel zitten in de linkerbovenhoek drie cameralenzen van 12 MP, 12 MP en 64 MP. 

OnePlus 9

OnePlus heeft nog niet zo lang voet aan de markt in Europa, maar staat wel bekend om smartphones met uitstekende specificaties. Daarom is er ook alle reden om uit te kijken naar de OnePlus 9. We moeten het nog doen met geruchten over dit toestel, maar die blijken gelukkig vaak waar te zijn. Naar verluid krijgt de OnePlus 9 een drievoudige camera aan de achterzijde van het toestel, waarbij er twee grote lenzen zijn en er een kleinere derde lens is ter ondersteuning. Het scherm wordt naar alle waarschijnlijkheid een plat 6,55-inch AMOLED-scherm met Full HD+ resolutie. De OnePlus 9 gaat aangedreven worden door de allernieuwste Qualcomm-processor: de Snapdragon 888. Wat betreft het intern geheugen van de OnePlus9 kunnen we uitgaan van minimaal 8 GB zijn. De opslagcapaciteit zou minimaal 128 GB worden.

Oppo Find X3 Pro

Oppo wist indruk te maken vorig jaar met haar vlaggenschip Find X2 Pro. Dat belooft wat voor de opvolger, die ergens in het eerste half jaar van 2021 verwacht wordt. Het meest opvallende aan die Oppo Find X3 Pro, wordt het formaat: het toestel wordt voorzien van een uit de kluiten gewassen 6,7 inch display. Ook dit toestel zal worden aangedreven door de eerdergenoemde Qualcomm Snapdragon 888 processor. Aan de achterzijde komen naar verluid niet drie maar wel vier camera’s: twee 50-megapixelcameras met groothoek- en ultragroothoeklens, ondersteund door een 13 MP zoomlens en een 3 MP macrocamera.

Samsung Galaxy Z Fold 3

Samsung is zich volop aan het concentreren op opvouwbare telefoons. Vorig jaar kwam de Galaxy Z Fold 2 al uit en dit jaar wordt de opvolger daarvan verwacht. Veel is er nog niet over bekend, maar net als zijn voorganger krijgt deze editie waarschijnlijk een verticale vouw in boekstijl. Waarschijnlijk krijgt het toestel ook een S-Pen, die we kennen van de Galaxy Note-serie van Samsung. Vermoedelijk gaat de Fold 3 draaien op de Qualcomm Snapdragon 875 processor. 

Dit is natuurlijk nog maar een selectie van de gave smartphones die dit jaar in de winkels komen. Een hoop om naar uit te kijken dus!

Previous «
Next »